UHD 630 laptop performansı

eskbxl

Femtopat
Merhaba arkadaslar ben 2 ay once yeni bto 15x984 model laptop aldim ozellikleri.
Windows 10 Pro 64-Bit (orginal)
Anakart NH50_70RA clevo ( bto)ana ekran.
Intel Core i7-9750H (6 Core 12 islemci)
Team 16 GB DDR4 2400 RAM ( 2x8 )
Intel UHD Graphics 630 (dahili ekran karti)
NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB.
C disk Samsung Evo Plus 500GB NVMe.
D disk Kingston SA2000M8250G NVMe.
Killer(r) Wi-Fi 6 AX1650X 160MHz wireles.
Sorun baslica Windows acilisi 13 ile 16 saniyede oluyor kapanisida 6 ile 9 saniye userbenchmark ile test yaptığımda dahili ekran karti dusuk performans cikiyor.
UserBenchmarks: Game 11%, Desk 84%, Work 11%
CPU: Intel Core i7-9750H - 91.2%
GPU: Intel UHD Graphics 630 - 2%
SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe PCIe M.2 500GB - 283.2%
SSD: Kingston SA2000M8250G 250GB - 232.6%
RAM: Unknown TEAMGROUP-SD4-2400 2x8GB - 78.2%
Mbd: Notebook NH50_70RA

BIOS guncel son versiyon, ekran kartlarida guncel ve cipset son surum hepsini kendim kurdum.
Sizce sorun anakart mi? Yoksa ekran karti UHD 630 mu simdiden tesekkur ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    136,2 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    121,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Userbenchmark kullanmayın test yapmak için. Furmark benchmark ve Cinebench R20 kullanarak işlemci ve ekran kartı performansınızı ölçüp karşılaştırabilirsiniz. Unutmamanız gereken de masaüstü versiyonlarıyla değil mobil versiyonlarıyla karşılaştırmanız gerektiği.

Userbenchmark kullanmayın test yapmak için. FurMark Benchmark ve Cinebench R20 kullanarak işlemci ve ekran kartı performansınızı ölçüp karşılaştırabilirsiniz. Unutmamanız gereken de masaüstü versiyonlarıyla değil mobil versiyonlarıyla karşılaştırmanız gerektiği.

Cevabiniz için tesekkur ederim dediginiz programlarlan test edecegim.

UHD 630 ile ne sorun var? Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi anlamadım?
Açılış kapanış süreleri normal görünüyor.
Dahili GPU basit masaüstü işleri için, güç tasarrufu için kullanılıyor. Oyunlarda ayrık(discrete) GPU devreye girip bütün yükü dahili GPU'dan alır.

UHD 630 ile ne sorun var? Tam olarak neyi öğrenmek istediğinizi anlamadım?
Açılış kapanış süreleri normal görünüyor.
Dahili GPU basit masaüstü işleri için, güç tasarrufu için kullanılıyor. Oyunlarda ayrık(discrete) GPU devreye girip bütün yükü dahili GPU'dan alır.

Cevabiniz için tesekkur ederim acilis kapaniz hizina takildim bu donanimda olan bilgisayarlar cok rahat 6-7 saniyede aciliyor 4 saniyede kapaniyor UHD630 sorun test sonucuna gore soyledim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı