UHD Graphics 770 ile basit oyunlar oynanır mı?

İşletim sistemi
Windows 10
İşlemci
İntel i7 14700k
İyı günler. Konuya şöyle giriş yapayım sistem daha yeni bir süre işlemcinin grafik birimi ile hafif oyunlar oynuyorum bunun zamanla bir zararı olur mu? Ayar olarak sadece çözünürlük arttırıyorum. Oyun olarak Ravenfield denedim işlemcim 40 derece üstünü görmüyor sıvı soğutma ile FPS olarak 90-100 arası değişiyor diğer oyunları henüz deneme fırsatım olmadı. Çok yüklenmek istemiyorum sisteme. Msi Afterburner ile kontrol ediyorum değerleri.

Valo, lol tarzi islemci bazli oyunlari rahat oynaya bilirsiniz.

Bir de bunlar sistem parcalari, insan degil, oyle kolay kolay bozulmazlar (bakimi yapildigi taktirde) istediginiz gibi yuklenin bir sey olmaz.

Yani gücü ne kadarsa o kadar FPS verecektir demek.

Anlıyorum bir de 16 GB 6000MHz ayarlı tek RAM takılı sistem de bâzı kaynaklarda performans düşüşü olabilir diyorlar hocam doğru mu?

14. nesil işlemcilerde olan mavi ekran vb hataları araştırın hocam ve bence kısıtlayarak kullanın cihazı.

Çok abanmıyorum hocam bu süre zarfında çok zorlamayacak oyunlara yöneliyorum bâzı oyunlarda. Pek dahisi değilim hocam fakat MSI Afterburner ekranında GPU yüzdelik kullanımı %99-100 arası oluyor bu iyi bir şey mi acaba?

Zaten DDR5 RAM'ler tek olarak çift kanal çalışıyor. Yani herhangi bir sorun da olmaz performans da düşmez. Yalan yanlış bir sürü bilgi var internette :)

Zaten DDR5 RAM'ler tek olarak çift kanal çalışıyor. Yani herhangi bir sorun da olmaz performans da düşmez. Yalan yanlış bir sürü bilgi var internette :)

Sevindim bunu duyduğuma hocam teşekkür ederim. Ben yine de çok yüklenmeden hafif oyunlara yöneleceğim Steam kütüphanesinden yola çıkarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı