Python UI dosyası .py dosyasına dönüşmüyor

Black X6

Centipat
Daha fazla  
"Hesapmakinesi2.UI" isimli dosyayı "calculator2.py" dosyasına çevirmek için şu kodu kullandım:
pyuic5 hesapMakinesi2.ui -o calculator2.py
Fakat aldığım hata şu:
Error: No such file or directory: "hesapMakinesi2.ui"
"Hesapmakinesi. UI" isimli bir dosya olduğuna eminim.
Aynı konumda oldukları için bulması gerekiyordu aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle komutu çalıştırırken Python3/Masaüstü uygulamaları dizininde değildiniz, bir üst dizin olan Python3'teydiniz.

Büyük ihtimalle komutu çalıştırırken Python3/Masaüstü uygulamaları dizininde değildiniz, bir üst dizin olan Python3'teydiniz.

Nasıl bir alt dizine geçeceğim peki?

Düzenleme: Biraz daha uğraşıp cd /Masaüstü uygulamaları. pyuic5 hesapMakinesi2.ui -o hesapMakinesi2.py kodunu terminale yazınca hesapMakinesi2.py isimli bir dosya açıp içine şu yorum satırını eklemiş program:

Python:
# -*- coding: utf-8 -*-

# Form implementation generated from reading ui file 'hesapMakinesi2.ui'
#
# Created by: PyQt5 UI code generator 5.15.9
#
# WARNING: Any manual changes made to this file will be lost when pyuic5 is.
# run again. Do not edit this file unless you know what you are doing.

Neyi kastettiğini anlamadım.

Son düzenleme:
Nasıl bir alt dizine geçeceğim peki?
Bunu yapmanın birkaç yolu var (ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla VS Code kullanıyorsunuz):
  1. Aşağıdaki ekran görüntüsünden görebileceğiniz üzere dosya menüsünde bir klasöre sağ tıklarsanız "Open in Integrated Terminal" seçeneği beliriyor. Ona bastığınızda otomatik olarak o dizinde bulunduğunuz bir terminal penceresi açılıyor.
  2. İlk maddedeki sağ tıkladığınız menüde "Copy Path" seçeneği de var. Ona basarsanız ilgili klasörün dizinini kopyalamış oluyorsunuz. Terminalde cd <dizin> komutunu çalıştırırsanız o klasörün dizinine gidersiniz (<dizin> kısmına kopyaladığınız dizini yapıştırmanız gerekiyor).
Başka seçenekler de var ama bunlar yetecektir.

Dizin isminde space olduğu içinmiş problem.

Olası bir sorun sebebiydi, o yüzden listelediğim yöntemleri sundum sadece.

Gerçi ikinci yöntem de o soruna sebep olacakmış.

Bunun önüne geçmek için cd komutuna dizini tırnak içinde verebilirsiniz: cd "Masaüstü uygulamaları".

Ha, şimdi tekrar inceledim de acaba siz alt dizine gidebildiğinizi ama dizinde boşluk olduğu için pyuic5'in beklediğiniz şekilde çalışmadığını mı kastettiniz? Ben galiba problemin ne olduğunu tam anlayamadım.

Son düzenleme:

Hem CD komudundan hem de dizine insem bile space olduğundan ötürü olmuyormuş. Yani 2 sorun varmış .

Hem cd komutundan hem de dizine insem bile boşluk olduğundan ötürü olmuyormuş. Yani 2 sorun varmış
Anladım. İlk düşüncem pyuic5 komutunun bu durumdan ötürü bir sorun yaşamayacağı yönündeydi, kaldı ki dosyayı bile oluşturmuş aslında. Dosyayı boş oluşturduğundan (sadece yorum üretmiş) ötürü mü sorun olduğunu düşündünüz?

Aynen. Biraz da ChatGPT yardımıyla diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…