İşteyken arada alt taba atıp oynamalık oyun aranırken aklıma bu geldi2004'te bir iki arkadaşım oynuyordu bende o ara Knight oynuyordum, tavsiyem bu oyunların işi bitti artık o dönemde oynamadıysan artık oynama derim
İşteyken arada Alt Tab'a atıp oynamalık oyun aranırken aklıma bu geldi.
Aslında oyunun Role Play öğeleri hep daha çok ilgimi çekmiştir. Ev yapmak, gezinmek, Animal Taming yaparak mağaralarda Drake avına çıkmak gibi gibi... Belirtmiş olduğunuz yerlere bakacağım ek olarak, Twitch'te online yayın yapıp, Youtube'a da kesitlerini yükleye Ultima Strike diye bir yer var. Ancak onlar oyunun hangi sürümünü kullanıyorlar veyahut hangi serverda aktifler bilemiyorum. Görüntü ve hareketler çok akıcı bir fps'e sahip... Ekşi Sözlük'te yazıldığını bahsettiğim tarayıcı tabanlı Classicuo hakkında bir bilginiz var mıdır hocam ?Türk sunucularda eski efsanelerden kalan World of UO var şu anda. 200-300 oyuncuyu görüyor günlük. Eğer çok pvp bağımlısı değilseniz, rahatlamak için oyunu oynuyorsanız yeterli bir sayı bence. Maalesef Nebula, Avalon vb sunucular zaman zaman tekrar açılsa da fazla oyuncu tutamadılar bünyelerinde.
Gerçi Nebula hala açık ama oyuncu sayısını çok bilmiyorum. Yanlış bilgi vermeyeyim. Ben oldum olası World of UO'da oynardım Türk sunucusu tercih ederken.
Yabancı sunucu tarafında ise benim net bildiğim ve çok uzun sürelerle aktif oynadığım 2 sunucu var.
UO Forever ve UO Evolution şu an epey aktif, 4 haneli sayılarda oyuncuyla hayatına devam eden sunucular. Ki bilirsiniz normal Ultima sunucuları için 1000+ oyuncu epeyce kalabalık bir sunucu demektir. Bu iki sunucu da bu sayılara ulaşıyor gün içinde. İkisi de çok köklü sunuculardır. UO Forever 2013, UO Evolution 2010'dan beri hizmet vermektedir.
İkisi de sürüsüyle custom content içeren neredeyse oyunu yeniden tasarlamış sunuculardır. Oyunun köklerine bağlı kalarak tabii. Çok sık güncelleme alırlar yani aktiflik konusunda yarı yolda kalmazsınız.
İkisi de yeni oyuncunun elinden tutar. Başlangıç alanları vs derken oyuna aşina iseniz custom contente alışmak dışında zorluk çekmezsiniz.
Bu arada iki sunucu da RunUO - ServUO birleşimi denebilir. En eski SphereUO'dan geçiyorsanız ufak çaplı bir şok geçirebilirsinizMalum Sphere taş devrinden kalma bir sistemdi, eşyaların özelliklerini falan bile göremezdik. Bu bahsettiğim sunucular baya baya yeni nesil MMORPG oyunları gibi birer panele sahip.
SON NOT : Eğer oyunun ev yapma, kıyafet boyama, binek düşürme, taming vb daha niş-pve kısmıyla ilgilenmiyorsanız, daha çok aktif pvp-full loot ve gathering-crafting tarafına ilginiz varsa Albion Online'ı da naçizane tavsiye edebilirim. Asla UO havasını ve ambiyansını vermez ama oynanış ve içerik açısından ruhani devamıdır diyebilirim. Hem de 300.000-500.000 kişilik aktif bir sandbox MMO oynamış olursunuz.
Biraz bilgim var ama hiç tecrübem yok, oyun saatim yok Classic UO'da. Dilimin döndüğü kadarıyla anlatırsam, bildiğim kadarıyla bir grup yazılımcı tamamen açık kaynak kodlu olacak şekilde sıfırdan kodladı Ultima Online'ı. Bu sayede oyunun mekanikleri biraz daha günümüze uygun hale geldi. FPS mesela 30'dur bildiğimiz UO'da. Burada 60 destekliyor. Çapraz koşma yoktu hatırlarsanız, burada var. Büyülerin de tepki süresi vs geliştirildi. Taming olayı tamamen elden geçirildi. Tamelediğiniz yaratıklar çok daha tutarlı hareket ediyor. Gibi gibi detaylandırılabilir. Bildiğimiz remake/remastered arası bir düzlemde yani Classic UOAslında oyunun Role Play öğeleri hep daha çok ilgimi çekmiştir. Ev yapmak, gezinmek, Animal Taming yaparak mağaralarda Drake avına çıkmak gibi gibi... Belirtmiş olduğunuz yerlere bakacağım ek olarak, Twitch'te online yayın yapıp, Youtube'a da kesitlerini yükleye Ultima Strike diye bir yer var. Ancak onlar oyunun hangi sürümünü kullanıyorlar veyahut hangi serverda aktifler bilemiyorum. Görüntü ve hareketler çok akıcı bir fps'e sahip... Ekşi Sözlük'te yazıldığını bahsettiğim tarayıcı tabanlı Classicuo hakkında bir bilginiz var mıdır hocam ?
Bilgiler için teşekkür ederim. Biraz bakındım. Gerçekten de kendine has setup'ı olan yerler kafada soru işareti doğurabiliyor. İş şartlarını da düşündükten sonra, Ultima oynama hevesiyle başlayan arayışımın vardığı son durak biraz absürd bir şekilde Ogame'de son bulduBiraz bilgim var ama hiç tecrübem yok, oyun saatim yok Classic UO'da. Dilimin döndüğü kadarıyla anlatırsam, bildiğim kadarıyla bir grup yazılımcı tamamen açık kaynak kodlu olacak şekilde sıfırdan kodladı Ultima Online'ı. Bu sayede oyunun mekanikleri biraz daha günümüze uygun hale geldi. FPS mesela 30'dur bildiğimiz UO'da. Burada 60 destekliyor. Çapraz koşma yoktu hatırlarsanız, burada var. Büyülerin de tepki süresi vs geliştirildi. Taming olayı tamamen elden geçirildi. Tamelediğiniz yaratıklar çok daha tutarlı hareket ediyor. Gibi gibi detaylandırılabilir. Bildiğimiz remake/remastered arası bir düzlemde yani Classic UO
Ama ClassicUO'ya bağlı sunucuların kaç oyuncusu var, ne kadar aktif onu maalesef bilmiyorum. Yalnız ben de izlediğim kadarıyla yorum yaparsam, oyun DAHA OYNANABİLİR olmuş diyebilirim. O eski göz yoran client yerine daha modern bir client olması güzel bir özellik.
Tabii bir de en güzel artısı açık kaynak kodlu olmasından ötürü virüs vb riskler taşımıyor olması. Bazı Türk UO sunucuları maalesef zamanında bu yola girmişti mesela. Şu andaki Knight Online private serverlar gibi kendilerine ait client kullanan sunuculardan uzak durmak lazım. Hele ki oyun içi bir şeyler almayı düşünüyorsanız... Çoğu UO sunucusu bağış ve oyun içinde binek, kıyafet vs gibi kozmetik ürünler satarak ayakta kalıyor. Bildiğimiz Razor kullanan, orijinal client üzerinden erişilen sunucularda problem yok. Ama kendi setup dosyasını indirten sunuculara dikkat etmek lazım.
Bu açıdan ClassicUO bence değerli bir hareket. Kendi setup ve clientlerini kullanıyorlar. Ama kaynaklar herkese açık... Her isteyen, bu işten anlayan insan dosyaları tek tek inceleyebiliyor, gerekirse inceletebiliyor, şikayette bulunabiliyor. Bu da virüssüz, şüphesiz, temiz oyun demek. Eğer yeterince aktifse, iyi bir tercih kağıt üstünde.
Tarayıcı tabanlı performans nasıl bilmiyorum ama benim de takip ettiğim birkaç yayıncı genelde clientini kullanıyor. İyi performansı var dediğim gibi. Hele ki bir de tarayıcıda da o performansı veriyorsa helal olsun derim galiba sadece
Vay be, çocukluğumun en güzel 3 browser oyunundan biriydi. Bir diğeri Omerta. Barafranca.com sitesi üstünden oynardım... Bir de Dragon Fable serisini severdim.Bilgiler için teşekkür ederim. Biraz bakındım. Gerçekten de kendine has setup'ı olan yerler kafada soru işareti doğurabiliyor. İş şartlarını da düşündükten sonra, Ultima oynama hevesiyle başlayan arayışımın vardığı son durak biraz absürd bir şekilde Ogame'de son buldu. O kadar Stellaris falan var oyunlarım arasında ancak şu Ogame'in verdiği has bambaşka... Yeni ve kalabalık bir evrende başladım. İş esnasında yan sekmede tutmak ve konsantrasyon bakımından da daha iyi olacak gibi...
Artık illüstrasyonların güzelliğinden midir ? Yoksa başka bir şeyden midir ? nedir ? İnanın bilemiyorum... Lakin Ogame oynadığımda daima Lise son sınıfa ışınlanmaktayım... Muhtemelen ve kuvvetle ihtimal bizlerin jenerasyonunun ilk tanıştığı ''Uzay Simülasyonu'' olduğu için de olabilir... en uç zirveye yanlışım olmasın, 2017 senelerinde ulaşmıştım Nanit seviyem 5'lerdeydi birkaç tane ölüm yıldızım vardı ve ne zaman sayfayı açsam Galactic Republic gibi hissetmekteydimVay be, çocukluğumun en güzel 3 browser oyunundan biriydi. Bir diğeri Omerta. Barafranca.com sitesi üstünden oynardım... Bir de Dragon Fable serisini severdim.
Eğer öyle yan sekmede açıp oynamalık şeyleri seviyor ve Pokemon'dan da biraz hoşlanıyorsanız, Pokemon-Planet ve/veya Pokemon-Vortex de işte kaytarmak için güzel alternatiflerdir.
NOT : Kesinlikle işten kaytarma tavsiyesi değildir.