Ultrawide QHD IPS monitör önerisi

Bütçe
17000

38life

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gamıng B550M-E * AMD Ryzen 5 5600 * Artctic Freezer 34 E-sport DUO * Intel ARC A770 * 2x 16GB Apacer Panther ddr4 3600 * Corsair MP600 PRO XT 1 TB Gen4 PCIe x4 NVMe M.2 SSD * Samsung 860 EVO 500GB SSD * Seagate Barracuda 1TB HDD * Zalman Z11 Plus * Gigabyte M34WQ
Merhaba. 10 yıldır TN panel, 24", FHD monitör kullanıyorum ve artık yeni bir monitör almanın zamanı geldi. Alacağım monitörü de yine uzun yıllar kullanmak istediğim için karar vermekte zorlanıyorum. Monitörü %50 iş ve internette gezinme, %30 oyun (FPS oynamıyorum), %20 film, dizi vs. için kullanacağım.

Alacağım monitörde kesinlikle olması lazım dediğim şeyler QHD olması, ultrawide olması, 144Hz+ olması ve IPS olması. Fakat bu IPS mevzusu işleri karıştırıyor maalesef. Bu konuyu forumda açmamın sebebi biraz da bu hatta. Akakaçe, epey gibi platformlarda 3440PX1440 (uwqhd) ve 144Hz+ filterelerini seçince birçok seçenek var fakat filterelere IPS'i ekleyince 2 tane monitör kalıyor geriye. Neden böyle anlamadım.

MSI MAG401QR 40" ve Gigabyte M34WQ 34"

MSI'ın fiyatı 14.500 falan. F/P olarak güzel duruyor fakat 3440x1440 çözünürlük için 40" boyut bana biraz fazla geldi. Piksel yoğunluğu benim 24" FHD monitör ile aynı olacak. İkisi de 93 PPI civarı. Bu durum beni geri tutuyor. Gigabyte bu konuda ideal boyutlarda bir monitör fakat fiyatı 20k.

Bu durumda acaba IPS panel sevdasından vazgeçsem mi diye de aklıma gelmiyor değil. Mesela bu Gigabyte monitörün benzer özelliklere sahip VA panel versiyonu şu an İtopya'da 11.500 TL. Tabii USB-C olmaması, sağa sola dönmemesi vs. gibi bazı özellikleri eksik fakat arada gerçekten ciddi fiyat farkı var.

Kısacası 3 seçeneğim var gibi duruyor. Ya piksel yoğunluğundan feragat edip MSI'ı seçeceğim. Ya bütçemi aşıp Gigabyte M34Wq'yü seçeceğim. Ya da IPS panelden feragat edip VA paneldeki seçeneklere bakacağım. VA'da seçenek bol fakat dediğim gibi bu konuda bir türlü karar veremedim.

Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Güncelleme: Gigabyte M34WQ'nün İtopya'da 16k'ya satıldığını gördüm ve sipariş verdim. Eğer burayı okuyan varsa sadece Akakçe ve Epey'e bakarak alışveriş yapmayın. Bunlar çünkü her siteyi indexlemiyor. Ben bu hataya düşüp vakit kaybettim siz kaybetmeyin. Google'ın Shopping sekmesi bu konuda daha iyi çalışıyor mesela.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı