Ulugames Reload Pro vs Rawm ES21 Pro

Bu iki cihaz arasında kaldım.
Hafiflik ve bilinirite olarak Rawm önerilmekte fakat 47 gr bana göre çok hafif.
Bu Reload Pro da yeni çıkmış sanırım. Ağırlığı 55 56 gr 80gr bir mouse alışkın bana göre daha dengeli görünüyor. İçerik olarak aynı sayılırlar. Reload'da değişir batarya dikkatimi çekti, ancak malzeme kalitesini bilemiyorum. Benim için en önemli kısım malzeme kalitesi.
Bu fareleri kullanan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilir mi? Önerdiğinizi neden önerdiğinizi detaylandirirsaniz sevinirim.
Not: 3K sınırında farklı bir öneri de varsa açığım. Bu konudan cikan sonuca göre sipariş geçeceğim.

Bu Reload Pro da yeni çıkmış sanırım. Ağırlığı 55 56 gr 80gr bir mouse alışkın bana göre daha dengeli görünüyor. İçerik olarak aynı sayılırlar. Reload'da değişir batarya dikkatimi çekti, ancak malzeme kalitesini bilemiyorum. Benim için en önemli kısım malzeme kalitesi.
Bu fareleri kullanan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilir mi? Önerdiğinizi neden önerdiğinizi detaylandirirsaniz sevinirim.
Not: 3K sınırında farklı bir öneri de varsa açığım. Bu konudan cikan sonuca göre sipariş geçeceğim.
ES21 Pro, Reload Pro mekanik switch kullanıyor, optik switch kullanan rakipleri varken tercih etmezdim, malzeme kalitesi olarak es21 pro daha iyi diye biliyorum.

47 gr hafif değil ki. 50 +/- 5 civarı ideal ağırlık zaten.

Dostum haklısın fark çok olmayabilir fakat agirlik 2 gr bile düşünce hissiyat farkı oluşuyor. İster istemez mühendisler plastik duvarları incelemek durumunda kalıyorlar bu da eldeki hissiyatı etkiliyor. Birkaç canlı testteki deneyimim bu sekilde.
O yüzden kullanıp deneyen arkadaşlardan biraz fikir almak istedim açıkçası nihai karara ulaşmak için.

ES21 Pro, reload Pro mekanik switch kullanıyor, optik switch kullanan rakipleri varken tercih etmezdim, malzeme kalitesi olarak ES21 Pro daha iyi diye biliyorum.

Anliyorum. Uzun zamandir radarimda ürün. Peki 3000 bütçeye farklı buniyidir dediğiniz baska alternatifimizde var mi?

Reload'ın elimde SE modeli var. Bildiğim kadarıyla serideki tüm modeller aynı malzemeye sahip. Malzeme kalitesi ortalama seviye hocam. Sıkarken biraz esneme ve gıcırdama var ama düz kullanımda sorun yaratmıyor. Şahsen alacak olsam yine SE modeline para veririm ama Pro modelini almazdım.

Ne kutu yönünden ne switch yönünden ne de malzeme yönünden gelişme yok çünkü. Sadece sensör ve mcu farkı için aradaki farka değmez bana kalırsa.

Reload'ın elimde SE modeli var. Bildiğim kadarıyla serideki tüm modeller aynı malzemeye sahip. Malzeme kalitesi ortalama seviye hocam. Sıkarken biraz esneme ve gıcırdama var ama düz kullanımda sorun yaratmıyor. Şahsen alacak olsam yine SE modeline para veririm ama Pro modelini almazdım.

Ne kutu yönünden ne switch yönünden ne de malzeme yönünden gelişme yok çünkü. Sadece sensör ve mcu farkı için aradaki farka değmez bana kalırsa.

Çift batarya koymak yerine optik switch neden koymazsın ki? 🫠

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı