18 Ocak gününe kadar başvurusu yapılan bir staj programı. Genellikle devlet kurumları ve belli başlı şirketler staj için öğrenci alıyor. Gano (genel not ortalaması) 2.00 ve üzeri olanlar yapabiliyor. e-Devlet ve kariyer kapısı üzerinden başvuru yapılıyor diye biliyorum. Devlet yerlerinde yapılan stajlar genelde haftanın 5 günü olur. Özelde ise çalışma şartlarına göre 5 veya 6 gün olabilir. Önceden 1600 TL idi şimdi artmış olması lazım. (1.sınıfta erkenden gitmiştim) memurların ortamına alışmak zor olmuyor. Yardımcı olan olduğu kadar seni batıracak veya alaya alabilecek insanlar olabilir çok kafaya takmamak gerek. Bazı kurumlar öğle yemeği vermiyor. Özelde genelde oluyor. Ya yemek şirketi ile ya da yemek hazırlayan ablalar oluyor. Aynı şekilde gidiş geliş olayını eğer evinden uzak bir yerde ve servisi varsa anlaşırsın yoksa ulaşım araçlarını kullanırsın (kısaca kendi parandan gider) devlette 8.30-17.30 arası mesai saatleri özelde ise 9.00 18.00 olabilir. Serbest bölgede staj yaparsan sabah 9.00-20.00 bile olabilir (ciddiyim) benim bildiğim böyle biraz anı yazar gibi oldu. Ek olarak staj yaparken sigorta sağlık sigortası olarak yatıyor.(olurda iş kazası veya bir sıkıntı olursa diye) 4A veya 4B gerçek zamanda yaptığın sigorta eklenmez.