Uluslararası ilişkiler önü açık mı?

John cakir

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben bu yıl mezuna kaldım ve uluslararası ilişkiler bölümünü okumayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Bu meslek ne gibi bir meslek önü açık mı?

Türkiye de çoğu mesleğin önü açık değilken zar zor iş bulunabilir veya mecburen farklı yerler de iş bulanlar varken, uluslararası ilişkiler okumak saçmalıktır... İnternette şurada iş bulursun burada çalışırsın alayı boş şeyler, mezuna kalmana değecek bir bölüm okumanı tavsiye ederim.

Ben 26 yaşındayım işsizliği de tattım parasızlığı da ve şunu anladım; boş bölüm kesinlikle okuma bak kesinlikle, ben lojistik mezunuyum boş bir bölüm olduğunu düşünmüyorum önü gerçekten çok açık özellikle dil bilirsen (İngilizce veya Almanca ihracatta çok işe yarar) kendi mesleğim de çalışıyorum ama tecrübesizken ilk iş aradağım zamanlarda canım çıkmıştı ki bizim meslekte her türlü lojistik dalında çalışırsın ona rağmen çok zorlandım. Şimdi çok şükür bir şeyler yaptım ama gerçekten mahvoldum yani çok zorlu süreçler.

İnşallah her şey istediğin gibi olur...

reis siyasetçi olma gibi hayallerim var ondan olmak istiyorum hani diplomat elçilik gibi şeyler çok istiyorum

reis siyasetçi olma gibi hayallerim var ondan olmak istiyorum hani diplomat elçilik gibi şeyler çok istiyorum
Bu uluslararası ilişkiler sanırım büyük şirketlerde çalışmana yarıyor. Örneğin koç holding. Bir çok yurt dışı görüşmesi yapıyorlar diye biliyorum burada da sen göreve giriyorsun sanırım. Bana kalsa okunmaz. Hele mezuna kalacaksan hiç okunmaz.

Mezunu fazla. Mezunu fazla olduğu için iyi bir üniversitede okumanız şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…