Uluslararası Ticaret okunur mu?

xGusion

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 Amd RX 6750 XT
Merhaba, bu sene 12. sınıfa geçtim. İlk hedefim MSÜ sınavına girip Kara Harp Okuluna girmek. Ancak sözlü mülakattan vb. kalırsam üniversitede uluslararası ticaret düşünüyorum. Birkaç kişiyle konuştum yurt dışı iş imkanları vb. olduğunu söyleyerek tavsiye ettiler. Sizlerin de fikrini almak istedim sizce önü açık bir meslek mi? Okunur mu?

Merhaba, bu sene 12. sınıfa geçtim. İlk hedefim MSÜ sınavına girip Kara Harp Okuluna girmek. Ancak sözlü mülakattan vb. kalırsam üniversitede uluslararası ticaret düşünüyorum. Birkaç kişiyle konuştum yurt dışı iş imkanları vb. olduğunu söyleyerek tavsiye ettiler. Sizlerin de fikrini almak istedim sizce önü açık bir meslek mi? Okunur mu?

İİBF bölümlerinde üniversite ismi önemlidir. İşletme-İktisat-Ekonomi-Uluslararası Ticaret gibi bölümler esasında mezun olduktan sonra benzer pozisyonlarda çalışacağın bölümler, bu yüzden hangi üniversitede okuyacağın çok daha önemli. Koç, Bilkent, ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde elbette okunur, geri kalan üniversitelerde okumak riskli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı