BaBaYagaaa
Hectopat
Daha fazla
Kalite açsanız bile kötü oluyor, özellikle saçlar.RDR2'de kalite ayarını açtığınıza emin misiniz?
Uncharted PC portunu yapan ekip ile Batman Arkham Knight PC portunu yapan ekip aynı. Yani pek güvenilir bir ekip değil. Oyunu. PC optimizasyonu ne yazık ki iyi değil. Özellikle God of War ve Spider-Man'in aksine kötü kalıyor. En basitinden ağustos'ta çıkan Spider-Man oyununda DLSS 3, DLAA, FSR 2.1 gibi en yeni teknolojiler oyunda var. Bir yandan yeni çıkan Uncharted oyununda DLSS 2 ve FSR 2 var ve onun dışında ekstra teknoloji yok. TAA ayarı bile yok ki bu ayar yüzünden problem yaşayanlar var. Yani kısacası port kötü ve birkaç güncelleme ile öncelikle yeni teknolojiler düzgün bir şekilde oyuna eklenmeli ve optimizasyon duzelmeli.
Oyun ile alakalı bir durum. RDR2'de kalite ayarını açtığınıza emin misiniz?
Reis ama uçurum farkıda olmasın,horizon zero dawn oyununda native ile neredeyse fark yok aralarında.Oyun ile alakalı her oyunda şahane bir görüntü verecek diye kaide yok.
Oyun ile alakalı her oyunda şahane bir görüntü verecek diye kaide yok.
Güzel optimizasyon nedir görmek istiyorsanız Spider-Man, Resident Evil Village gibi oyunlara bakabilirsiniz. Oyunun optimizasyonu kötü olması bir yana depth of field, mouse ile oynayanları sıkıntı yaşaması, exc fullscreen gibi eksikleri de var. Bugün yeni bir güncelleme geldi ve güncellemeden sonra yeni problemler yaşayan insanlar oldu. Umarım çoğu PS Exc oyunu Pc'ye Nixxes(Spider-Man ve Spider-Man Miles Morales'i PC'ye optimize eden ekip) optimize eder. Spider-Man portuyla kıyaslayınca Uncharted gerçekten kötü.Optimizasyonu harika Uncharted'ın ama DLSS açınca çok bozuluyormuş kapatıp deneyince fark ettim.
Güzel optimizasyon nedir görmek istiyorsanız Spider-Man, Resident Evil Village gibi oyunlara bakabilirsiniz. Oyunun optimizasyonu kötü olması bir yana depth of field, mouse ile oynayanları sıkıntı yaşaması, exc fullscreen gibi eksikleri de var. Bugün yeni bir güncelleme geldi ve güncellemeden sonra yeni problemler yaşayan insanlar oldu. Umarım çoğu PS Exc oyunu PC'ye Nixxes(Spider-Man ve Spider-Man Miles Morales'i PC'ye optimize eden ekip) optimize eder. Spider-Man portuyla kıyaslayınca Uncharted gerçekten kötü.
Verdiğiniz örnekler çok üst seviye(kötü optimize konusunda). Yeni dediğiniz oyun 2016 oyunu. Oyunu PC'ye çıkarırken konsollarda olmayan fakat PC'de olan bir sürü ayar vardır. Sadece grafik ayarları değil. Bunların neredeyse hiçbiri yok. DLSS ve FSR kötü entegre edilmiş. Işlemcinin AVX2 destekli olmak zorunda olması saçmalığı. Çökme, donma, açılmama, son güncelleme ile Dualsense tanitamama gibi bir sürü sorunu var. Ha bir konuda haklısınız o da oyunun FPS değerlerinin çoğu zaman iyi olduğu. Spesifik yerlerde saçmalıyor. Mesela şelaleye bakınca 20 FPS olup patlama sekanslarinda FPS kaybetmemek çok garip gelmişti bana fakat GTX 1650 ile yüksek ayarlarda FSR 2 ile ortalama 40-60 arası FPS alarak oynayabiliyorum. Mesela God of War'da orta- yüksek yapmam gerekiyor tamamen yüksek yapınca çok düşüyor.Tamam mouse ile kullanımı sorunlu ama birçok oyuna optimizasyonu on basar, Resident Evil'in her serisi harika optimize edilmiş. Spider-Man oynamadim. Ama Uncharted'ta yeni çikan bir oyuna gore mukemmel. RTX 3080 ile 1440 p de 120 ila 180 arasi FPS aldigim oyunada kötü optimize edilmiş demem. Kötü optimize edilen oyunlar oyun a plage requiem, Gotham knights gibi oyunlardır.
Onlar güncellemeyle çözülür,ama optimizasyon genelde çok değismez.O yüzden önce fps sonrası ALLAH kerim.Bu arada fsr ile çok fazla görüntü kaybı olmuyor,dlss ile bariz bir kayıp var.Verdiğiniz örnekler çok üst seviye(kötü optimize konusunda). Yeni dediğiniz oyun 2016 oyunu. Oyunu PC'ye çıkarırken konsollarda olmayan fakat PC'de olan bir sürü ayar vardır. Sadece grafik ayarları değil. Bunların neredeyse hiçbiri yok. DLSS ve FSR kötü entegre edilmiş. Işlemcinin AVX2 destekli olmak zorunda olması saçmalığı. Çökme, donma, açılmama, son güncelleme ile Dualsense tanitamama gibi bir sürü sorunu var. Ha bir konuda haklısınız o da oyunun FPS değerlerinin çoğu zaman iyi olduğu. Spesifik yerlerde saçmalıyor. Mesela şelaleye bakınca 20 FPS olup patlama sekanslarinda FPS kaybetmemek çok garip gelmişti bana fakat GTX 1650 ile yüksek ayarlarda FSR 2 ile ortalama 40-60 arası FPS alarak oynayabiliyorum. Mesela God of War'da orta- yüksek yapmam gerekiyor tamamen yüksek yapınca çok düşüyor.