Undertale fan game nasıl yapılır?

CharaButCatW

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz = Dell Vostro 3400 - Ekran Kartı = Intel Iris Xe, Nvidia Geforce MX330 - Ram = 16GB DDR4 - İşlemci = Intel Core i5 1135G7 2.4GHz Turbo Boost 4.2 GHz - Depolama = Western Digital Blue 1TB, 256GB SSD M.2
Meslek
Öğrenci
Bildiğiniz gibi Undertale isimli oyunda çok fazla alternatif evren var ve ben de kendi evrenimi oluşturmak istedim, hikayeyi tam olarak yaptım ancak ortaya bir oyun sunmam gerekiyor. Hangi programlarla ya da nasıl yapabilirim? Öğretici bir videoya ihtiyacım var sanırım. Her türlü yardıma açığım.

Oyun motoru gerekli, istediğini seçebilirsin cihazın iyi ise zorluk çekmezsin. Unity iyidir ama C# kullanır kendi kütüphanesi vardır kullanabilirsin veya Unreal Engine, fakat pek önerilmez o tarz oyunların yapımı için. Daha büyük ve geniş oyunların yapımı için kullanılır. Fakat sana kalmış oyun motoru istediğini kullan araştır hangisi ihtiyacını karşılıyor ona göre seç ve ilerle.

Şunu da belirteyim oyun yapımında önemli olan kısımlar bunlar değil, hangi teknolojileri kullandığın değil konseptlerdir. Oyunu oyun yapan hikayesi ve işleyişidir, sesler, müzikler, atmosfer sesler. hikayeye uygun tasarlanmış bir level gibi gibi şeylerdir. Kullanacağın teknolojiler oyunu geliştirmende yardımcı olan birer araçtır aslında.

Oyun motoru gerekli, istediğini seçebilirsin cihazın iyi ise zorluk çekmezsin. Unity iyidir ama C# kullanır kendi kütüphanesi vardır kullanabilirsin veya Unreal Engine, fakat pek önerilmez o tarz oyunların yapımı için. Daha büyük ve geniş oyunların yapımı için kullanılır. Fakat sana kalmış oyun motoru istediğini kullan araştır hangisi ihtiyacını karşılıyor ona göre seç ve ilerle.

Şunu da belirteyim oyun yapımında önemli olan kısımlar bunlar değil, hangi teknolojileri kullandığın değil konseptlerdir. Oyunu oyun yapan hikayesi ve işleyişidir, sesler, müzikler, atmosfer sesler. Hikayeye uygun tasarlanmış bir level gibi gibi şeylerdir. Kullanacağın teknolojiler oyunu geliştirmende yardımcı olan birer araçtır aslında.

2 boyutlu bir alternatif evren olusturacagim, muzikler falan da hazir. Muzisyen bir arkadaşım yardim etti sag olsun. Sadece gereken tek şey bir oyun. Hangi uygulamadan yapabilirim? 2 boyutlu olacak.

Unity kullanabilirsin, yazılım konusunda internette ve yapay zeka ile kolayca hazır bir oyunu kopyalayabilirsin ama çizim konusunda iş sana düşüyor.

Unity kullanabilirsin, yazılım konusunda internette ve yapay zeka ile kolayca hazır bir oyunu kopyalayabilirsin ama çizim konusunda iş sana düşüyor.
Tesekkur ederim

2 boyutlu bir alternatif evren olusturacagim, muzikler falan da hazir. Muzisyen bir arkadaşım yardim etti sag olsun. Sadece gereken tek şey bir oyun. Hangi uygulamadan yapabilirim? 2 boyutlu olacak.
Dediğim gibi fark etmez, Unity ile de yapanı gördüm Unreal Engine 5 ile 2D oyun yapanı da, construct 3 ile de. Bu sana kalmış bir şey hangisi kolayına gidiyorsa hangisine daha hızlı adapte olup hızlı bir şekilde oyunu geliştirebileceğin önemli. Fakat Unity önerdimdir daha yatkın 2D işlerine.

Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı