Undervolt değerleri nasıldır?

selcukcicekx

Hectopat
Daha fazla  
Undervolt değerlerim ve denemelerim aşağıdaki gibidir, öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
R5 2600X / RTX 2060 / 16 GB / stok soğutucu.

TEST.png

TEST.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme 3 gayet iyi olmuş hocam. Bir de ortalama FPS'lerin 0.1GHz arttıkça 3'er FPS fark edeceğini beklemiyordum.

İşlemcinin %35'lik kısmı yatmıyor olsaydı belki daha belirgin bir fark hissedilebilirdi.

Yalnız bu işlemcinin stok ayarlarının vasatlığı içimi ürpertiyor, daha çok ısınsın daha düşük fps al falan.

Not: CPU-Z Bench'inde stok hale kıyasla %10 daha iyi bir fark var ortalama.

Aynı işlemciye sahip bir tanıdığımda 1.18v de 3.9ghz alabiliyorken, 4ghz için 1.35v üstüne çıkması gerekmişti. Sağlıklı sonuç almak için tam yükte test etmeni öneririm.

Aynı işlemciye sahip bir tanıdığımda 1.18v de 3.9GHz alabiliyorken, 4GHz için 1.35v üstüne çıkması gerekmişti. Sağlıklı sonuç almak için tam yükte test etmeni öneririm.

Yeterli midir? Bir sorun gözüküyor mu?

Mesajınızı görür görmez bilgisayarı teste soktum, işlemci sıcaklığım testin büyük çoğunluğunda 62 derecedeydi, bir ara 66'ya çıkmış ama sonra geri hemen 62'ye düştü ve kalan süre boyunca 62'de devam etti.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 36
  • 1.png
    1.png
    357,8 KB · Görüntüleme: 45
  • 2.png
    2.png
    395,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Yeterli midir? Bir sorun gözüküyor mu?

Mesajınızı görür görmez bilgisayarı teste soktum, işlemci sıcaklığım testin büyük çoğunluğunda 62 derecedeydi, bir ara 66'ya çıkmış ama sonra geri hemen 62'ye düştü ve kalan süre boyunca 62'de devam etti.
Sonuçlar gayet iyi gözüküyor. Sıcaklığı 70-75 derecede oturacak şekilde 4.2-4.3ghz bile deneyebilirsin. 2-3 FPS kazancı için 80 derecelere çıkmaya da gerek görmüyorum.

Sonuçlar gayet iyi gözüküyor. Sıcaklığı 70-75 derecede oturacak şekilde 4.2-4.3ghz bile deneyebilirsin. 2-3 FPS kazancı için 80 derecelere çıkmaya da gerek görmüyorum.

Kış ayındayız, ben soğuk memleketteyim. Evin içi sıcak ama tabi ki bir yaz sıcağı gibi değil.

En azından yaza kadar böyle bırakırım sanırım, yazın da değerler bugünkü değerlerin çok üstüne çıkmazsa, işlemciyi o zaman overclock ederim. 4.5'e kadar.

Şimdi kışa göre ayarlar yazın unutup işlemciyi yakarız mazallah :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı