Undervolt garanti dışı bırakır mı?

Vazgeçtim Intel Extreme tuning stres test yaptım 5 dk Max 89 yazıyor onun için np tek sıkıntı anlık olarak oyunlara 97 yazıyordu o da 1 sn daha kısa süreydi onun için düşünmüştüm vazgeçtim.

AMD Ryzen Master demişim hocam pardon Ryzen Controller indirmeniz lazım.
Vazgeçtim Intel Extreme tuning stres test yaptım 5 dk Max 89 yazıyor onun için np tek sıkıntı anlık olarak oyunlara 97 yazıyordu o da 1 sn daha kısa süreydi onun için düşünmüştüm vazgeçtim.
O fps drop olayını ben de yaşıyorum. Ama bu dediklerimi yaptıktan sonra o olay kalktı.

Undervoltage yapıldığında da eğer çok fazla düşürülürse kart çöker ve ya ekran kartı yeniden başlatılır, yada sistem mavi ekran verir. Çöküntü dediğim şey bu. Bunu belirtirken de bu yüzden "zoru başarıp" diye bir ifade kullandım.

O ayar Turboyu kapatır. Niye kapatsın Turboyu?
Ben undervolt işlemini yapmadan bu uygulamalae sayesinde laptopumun ısısını düşürdüm.
Sisteminizde Turboyu kapatarak performansı düşürüyorsunuz.

Undervolt garanti dışı bırakmaz. Tekrar söylüyorum bu arada.

Dediğim gibi bu bahsettiklerin kartın garanti dışı kalmasına sebep olmaz.

XTU stres testi zaten güçsüz. Prime95 ile daha da artar. Ama en çok Rainbow 6 de sıcaklığı görürsünüz. Ben şahsen yeni laptop bilgisayar alsam yine Undervolt yapacağım.

AMD Ryzen Master demişim hocam pardon Ryzen Controller indirmeniz lazım.

O FPS düşmesi olayını ben de yaşıyorum. Ama bu dediklerimi yaptıktan sonra o olay kalktı.

FPS düşmesi değil sadece Alt Tab'a atınca 98 Max kırmızı yazınca rahatsız oluyordum.

O ayar Turboyu kapatır. Niye kapatsın Turboyu?

Sisteminizde Turboyu kapatarak performansı düşürüyorsunuz.

Undervolt garanti dışı bırakmaz. Tekrar söylüyorum bu arada.
Turboyu kapattığımı bilerek yapıyorum zaten. Çok fazla fps kaybı yaşamadığım için sıkıntı yok.

XTU stres testi zaten güçsüz. Prime95 ile daha da artar. Ama en çok Rainbow 6 de sıcaklığı görürsünüz. Ben şahsen yeni laptop bilgisayar alsam yine undervolt yapacağım.

Bilmiyorum vallahi ama burada seçenekelr var AVX1 AVX 2 bende sadece strees test yaprım onlarda belki daha çok zorlar.

Dosya Ekleri

• 1342.PNG
    117,5 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…