Ben şimdi aşağıdaki adam videoda ne yaptıysa aynısını yaptım ekran kartı oyunlarda daha az ısınıyor artık ama bu bilgisayara bir zarar verir mi bir de undervolt tam olarak ne yapıyor?
Ben şimdi aşağıdaki adam videoda ne yaptıysa aynısını yaptım ekran kartı oyunlarda daha az ısınıyor artık ama bu bilgisayara bir zarar verir mi bir de undervolt tam olarak ne yapıyor?
Sen hızlanmasını istedikçe iştahı daha da açılan işlemcine sağlığı fazla zarar görmesin, ısınmasın diye daha az elektrik yedirmek diyebilirim Zararı yok, işlemcimi rahat soğuturum diyorsan undervolt yapmana çok da gerek yok.
Hayır zarar vermez undervolt dediğimiz şey kartın çekirdeğinin frekansının ve watt değerinin düşürülmesi yani performansının ve güç tüketiminin azaltılması diyebiliriz bir zararı yoktur kartın serin çalışması için yapılır genelde.
Undervolt performansı etkilemez. Voltaj (volt) düşürülür, güç (watt) veya frekans değil. W=VxA formülünden dolayı güç de düşer, evet ama elle bizim düşürdüğümüz değer gerilim yani bu denklemdeki V değeri.
Undervolt performansı etkilemez. Voltaj (Volt) düşürülür, güç (watt) veya frekans değil. W = vxa formülünden dolayı güç de düşer, evet ama elle bizim düşürdüğümüz değer gerilim yani bu denklemdeki v değeri.