Undervolt sıcaklık değerini düşürür mü?

batu.cvc

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8x2 3600 MHz
Anakart
B450M-A2
İşlemci %20 çalışırken 80 derecelerde, BIOS'u yeni güncelledim USB format attım, sistemi yeni topladım. Hiç oyun falan açamadım daha. Xigmatek Apeche Plus fan var, MX4 macun aldım yeni belki sahte olabilir ama ne olursa olsun bu dereceler normal değil. Undervolt yapsam düzelir mi ya da ne kadar düzelir? Stok fanla kullanan var sorun yaşamıyorlar.
Ryzen 5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
macun iyi sürülmemiş veya fanın ayakları oturmamış olabilir, macun kalitesizde olabilir. Yani undervolt yaparsanız tabiki sıcaklık düşer ama performansta düşer, çok yavaşlar can sıkıcı olabilir. ayrıca kule tipi fan alsanız çok fark eder.

Undervolt sıcaklığı azaltır. Daha az voltaj çeken işlemci daha az güç tüketir. Daha az güç tüketen işlemci daha az ısınır. Ayrıca performans azalmaz.

@fy93
Undervolt performansı düşürmez. İşlemci ısınıp güç düşürüyorsa performans yükseltir bile diyebiliriz.

Undervolt sıcaklık düşürür, performans düşürmez. Aksine sıcaklıklar düşeceğinden dolayı işlemci kendini daha çok boost eder ve boost süresi uzar.

Hocam undervolt, cihazın kullanacağı elektrik voltajını sınırlamak anlamına geliyor. Farazi örnek sayılarla durumu belirteyim, İşlemci saniyede 1000 tane işi yapabilmek için 100W elektrik tüketimine ihtiyaç duyuyor. Undervolt yaptığında örneğin %80 inini kullanacak ve saniye 1000 tane değil 800 tane işlem yapma kapasitesi olacak. Bu durumda daha az işlem yaptığı için daha az ısınma meydana gelecek. Ama sonuç olarak daha az işlem demek aynı zamanda performans düşüşü anlamına geliyor. Siz neye göre performans yükselir diyorsunuz pek anlam veremiyorum. Yinede söylediğiniz duruma sizin bakış açınızdan yaklaşmaya çalışayım. PC de film izleme, basit ofis programları kullanmak vesayre durumlar için söylediğinizde haklılık payı var ancak burda yine performans yükselmesi anlamına gelmiyor sadece PC yi zorlamayacak işlemlerde kullanılacağı için performans artmış hissiyatı oluşturur. Örneğin bir Oyun oynamak istediğinizde tablo çok farklı olacak.

Son düzenleme:
@fy93
Undervolt performans düşürmez. Undervolt dediğin daha az voltaj ile aynı işi yapmasını sağlar. Senin dediğin undervolt değil Power limit.
Isındığı için performans düşürüyorsa undervolt ile daha az ısınacağı için eskiye göre performans yükselebilir demek istedim. Isınmayan bir cihaz için undervolt performans yükseltmez. Overclock yapman lazım.
Bu videoya bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…