Undervolt sıcaklık düşürür mü?

462002

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar ben undervolt yapacağım. İşlemci ısınıyor termal macun sürecek vaktim yok bir gün süreceğim. Konumuz başlıktaki gibi undervolt ısı düşürür mü ve performans artar mı? @erengore hocam iyi anlıyormuş bu ThrottleStop'tan.

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-08_210202.png
    60,6 KB · Görüntüleme: 126
Böyle bir durumda sorun yok. Evet BİOS'a ayarları geçirebilirsiniz. Ama BİOS üzerinde IccMax gibi önemli Throttle sebebi değişkenleri ayarlanamıyor olabilir. Yine her zaman yazılımsal tercih edeceğim.

Böyle bir durumda sorun yok. Evet BİOS'a ayarları geçirebilirsiniz. Ama BİOS üzerinde IccMax gibi önemli Throttle sebebi değişkenleri ayarlanamıyor olabilir. Yine her zaman yazılımsal tercih edeceğim.
Hocam peki o bahsettiğiniz "IccMax" ayarının BİOS üzerinden ayarlanıp ayarlanamayacağını nereden öğrenebilirim? Yakın zamanda sizi de etiketleyerek bir U.V denemesi düşünüyorum, bakalım bana ne kadar faydası olacak? Bu yapacağım U.V eğer sağlam ve etkili olur ise BİOS üzerinden kalıcı hale getirmek isterim. Sistemim: ASUS ROG STRİX G512LV-HN267 model, ASUS ROG dizüstü bilgisayar. BİOS'da hali ile ASUS oluyor.

Maalesef Masaüstü Performans Anakartlarını bilmiyorum. Ancak BİOS üzerinden UV yapılabildiğini biliyorum.

Tavsiyem zaten işlemleri yazılım düzeyinde yapmak. Çünkü BİOS'taki yanlış ayarlama BİOS pilini çıkartıp takmak ve yeniden ayarları dizayn etmekle uğraştıracak. Yazılımsal düzeyde mavi ekran yaşanır ve varsayılana genelde dönüş yapılır. Yazılımsal olması daha tatlı geliyor.

Eğer yazılımsal düzeyde yapılamıyor ise elbet BİOS'tan yapılması müthiş olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…