Undervolt sonrası GPU Memory Clock ne oluyor?

Eren Redsurgeon

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, merak ettigim bir mevzu var. MSI Afterburner'da undervolt islemi yapmistim. Bu undervolt islemi GPU Memory'lerin voltajini da dusuruyor mu? YT'dan vs undervolt rehberlerine baktigimizda hemen hemen hepsi undervolt isleminden sonra bir miktar Memory Clock'u da arttiriyor, ancak Memory clocklar icin ozel bir undervolt sekmesi islemi vs yok. Aslinda overclock mu yapiyoruz? Ona gore 4000 serisi kartima +1800MHz daha yukleyebilecegim.

Ben RTX 4070Tİ kartımı herhangi bir saat hızı değişikliği yapmadan, 0.95v 2835Mhz ve 10502Mhz olarak kullanıyorum ve gayet stabil. Normalde fabrika ayarlarında bu değerler için 1.1v voltaj veriyor. Kartın yük altındaki sıcaklığı 15 derece daha az oluyor.

Ben RTX 4070Tİ kartımı herhangi bir saat hızı değişikliği yapmadan, 0.95v 2835Mhz ve 10502Mhz olarak kullanıyorum ve gayet stabil. Normalde fabrika ayarlarında bu değerler için 1.1v voltaj veriyor. Kartın yük altındaki sıcaklığı 15 derece daha az oluyor.
memory clock hizini test ederek mi ayarladiniz? daha once 0.85v gram 9100mhz denemistim herhangi bir hata veya bozulma ile karsilasmadim. ama gpu ram sicakligini goremedigimden (riva tunere usendim) 8500 de kullaniyorum ustunu denemedim.

Hayır hızlar stock hız. Kartı alıp taktığım gibi, sadece voltajı düşürdüm. Kart bu ayarlarla 35 derecelik odada 2 saat boyunca full yük altında 62 dereceyi geçmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı