Undervolt sonrası sıcaklık neden düşmez?

xrr65

Decipat
Daha fazla  
Merhaba Sapphire Pulse RX 6700 XT karta sahibim önceden de konusunu açtım birçok arkadaş servise gönderin dedi gönderdim ve servis bakıma ihtiyaçı yok kartın dedi. Sıcaklık stok ayarlar ile Max 80'e çıktı ve fanlar %42 %48 arasıydı bu, sıcaklıklarda bir şey olmayacağını, normal olduğunu biliyorum fakat kim düşük derece istemez ki? Bende fan ayarını %55 %60 olacak şekilde ayarladım sıcaklıklar 3 4 derece fark etti fakat undervolt yaptığımda sıcaklıklar neredeyse hiç düşmedi kafama bu takıldı ve nasıl olabilir diye size sormak istedim.

Ek soru: %55 %60 fan hızı ile 70 75 dereceler arasında uzun süre kullanmak fan ömrünü azaltır mı?

Şimdiden teşekkürler.

Undervoltu nerden yaptın, ne yaptın?

Undervoltu nerden yaptın, ne yaptın?
Amd adrenalin. Maks frekans 2584mhz ,voltaj 1130mv, güç limiti -6 olacak şekilde ayarladım ve stabil değerlerim şuanda. 73 Derece kart ve %60 fan.

Ek olarak:

Undervolt oyunlarda işe yaradı ama FurMark'ta yine stok sıcaklıklarda.

@dreambullet

Son düzenleme:
Stok değerlerin ne?

Hayır ellemedim hocam.
Max ve min frekansı stok değerinden 75 düşür. Voltajı 100 mv düşür, stres test yap sorun yoksa istersen bu değerde kal istersen 10 ar 10 ar düşürüp test ederek git. Bilgisayar kapanır veya kasma donma olursa 10 ar 10 ar yükselt. Güç limitini +10 a getir.

Ekran kartım gelsin dediğinizi bir bir yapacağım hocam çok teşekürler.

@dreambullet hocam peki size göre ayarların yanlış olduğundan dolayı mı sıcaklık düşmedi ?

Son düzenleme:
Ekran kartım gelsin dediğinizi bir bir yapacağım hocam çok teşekürler.

@dreambullet hocam peki size göre ayarların yanlış olduğundan dolayı mı sıcaklık düşmedi ?
Evet, dediğim gibi bir değişlik olacak kadar değiştirmemişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…