R7 9800X3D işlemci undervoltta bir sıkıntı var mı?

• Konuyu başlatan marpce
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 62

marpce

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, Nebi Akgün rehberini izleyerek işlemcime undervolt yaptım ama bir sıkıntı var mı yok mu, değerler olması gerektiği gibi mi bilmiyorum.
Undervolt öncesi:

1766856252577.png

Undervolt sonrası:

1766856262570.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, nebi akgün rehberini izleyerek işlemcime undervolt yaptım ama bir sıkıntı var mı yok mu, değerler olması gerektiği gibi mi bilmiyorum.
Undervolt öncesi:

Eki Görüntüle 2629866

Undervolt sonrası:

Eki Görüntüle 2629867

Değerlerin harika görünüyor. Hem sıcaklığın 13 derece düşmüş hem de işlemcinin saat hızı 5.4 GHz seviyesine çıkarak performansı artmış. 9800x3D için 66 derece yük altında çok serin bir değer.

Sadece 2 dakikalık test tam garanti vermez; sistemin tamamen stabil olduğundan emin olmak için OCCT testini 30 dakika kadar sürdürmeni ve günlük oyun performansını takip etmeni öneririm. Bir hata almıyorsan bu ayarlar işlemcin için altın vuruş olmuş.

Değerlerin harika görünüyor. Hem sıcaklığın 13 derece düşmüş hem de işlemcinin saat hızı 5.4 GHz seviyesine çıkarak performansı artmış. 9800x3D için 66 derece yük altında çok serin bir değer.

Sadece 2 dakikalık test tam garanti vermez; sistemin tamamen stabil olduğundan emin olmak için OCCT testini 30 dakika kadar sürdürmeni ve günlük oyun performansını takip etmeni öneririm. Bir hata almıyorsan bu ayarlar işlemcin için altın vuruş olmuş.

Bahsettiğiniz terimleri pek anlamadım ama anladığım kadarıyla hem sıcaklık düştü hem de işlemcimin vereceği FPS değerleri arttı OCCT testini de ilk vakitte yapacağım ama aklıma takılan bir şey oldu çektiği wattın azalması performans düşüşüne sebep olmaz mı?

Bahsettiğiniz terimleri pek anlamadım ama anladığım kadarıyla hem sıcaklık düştü hem de işlemcimin vereceği FPS değerleri arttı OCCT testini de ilk vakitte yapacağım ama aklıma takılan bir şey oldu çektiği wattın azalması performans düşüşüne sebep olmaz mı?

Oyunlarda test edip öncesi ve sonrası halini atar mısın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı