Undervolting yapma

Hells Bells

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım geliştirme uzmanı
Başlıkta belirttiğim gibi undervolting yapmak istiyorum işlemciyle alakalı bulabildim ama ekran kartıyla ilgili forumda bulamadım. YouTube'de Technopat'ın videosu vardı ona baktım orada da sadece işlemciye yapmışlardı ben ekran kartına yapmak istiyorum detaylı bir şekilde anlatabilecek var mı nasıl yaparım ve nasıl kararlılık testine sokarım? Bir diğer konum ise ekran kartım yük altında sıcaklığı 79-83, kasam Xigmatek Beast tam güç kaynağının üstünde 12MM fan girişi var tam ekran kartına doğru takmak istiyorum katkısı olur mu forumda kesin bir şey söyleyen göremedim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın modelini yazmanız iyi olur. Gerekli programlarla voltajı tolerans aralığında düşürmeniz gerekiyor. Mesela, AMD kart ise, Radeon programından Global Wattman bölümüne gelerek voltajı manuel -5 -10 -20 teker teker düşünebilirsiniz. Her düşüşten sonra FurMark testi yapmanızı tavsiye ederim zira undervolt işlemi her zaman güvenli olmayabilir, voltaj az gelirse testte ekran gücü kesebilir.

Asus Tuf 1660Tİ.MSI Afterburner üzerinden yapılabilir mi?
Ek için kusura bakma bilmiyorum öğrendim.

Core Voltage seçeneği olması lazım Power Limit kullanımı olarak gözüküyor ki Power Limiti indirince performansı düşüyor kartın.Undervoltta hiç güç kullanımını düşürmeden voltajı ayarlanıyormuş onu öğrenmek istiyorum.Moderatörlerden veya yöneticilerden yardım isteyeceğim bakalım @Recep Baltaş
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Gerçekten bu konuda bilgi sahibi kimse yok mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…