Unexpected Store exception hatası

İşletim sistemi
Windows 10

SpaceSoldier

Kilopat
Yer
Pluton
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. İlk defa başıma 1 saat önce geldi ve şu an sıkıntı yok. Bilgisayarda anı bir cızırtı oldu sonrasında mavi ekran aldım, çok hızlı bir tarama sonrası bilgisayar yeniden başladı. DMP dosyam linkte. Teşekkür ederim şimdiden. BIOS güncellemek istemiyorum açıkçası çünkü her güncellediğimde sorun çıkıyor ve sistemi başlatamıyorum. CMOS işlemi ile BIOS sıfırlayıp XMP açmam gerekiyor. XMP olmadan çalışmıyor bilgisayar.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte GA ab 350 Gaming 3
G.Skill ripjavs 8 GB 3000MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben galiba Realtek ağ sürücüsü ile ilgili bir şey görmedim. Ethernet adaptörün sürücü hatası vardı galiba. Hatırladığım kadarı ile.

Ethernet adaptörü kullanıyorsan onun donanım kimliklerini paylaş.

Realtek ağ sürücüsünü zaten anakart sitesinde bulunuyor. "LAN" kısmında var.

Sürücüyü indir demeyeceğim çünkü emin olamadım. Realtek ağ sürücüsü ile ilgili bir hata kodu görmedim, hata kodu olarak ağ sürücüsü vardı. Ek olarak indirdikten sonra sıkıntı çıkarırsa hiç riske girmeyeceğim.

Hata kodunu söyleyeyim "tcpip.sys" galiba.

Windows 10 güncelleştirmesi var mı diye kontrol et.

Finallerinden sonra kesinlikle BIOS güncellemen lazım.

Hocam peki Realtek ağ sürücüsünü indirmeye gerek var mı? Çünkü hatırladığım kadarı ile ağ sürücüsü ile ilgili bir mavi ekran almıştı.
Var. Ek olarak yazmıştım zaten dediklerine ek olarak verdiklerim yapılacak.

Ek olarak:
Burada önerilen saçma şeyleri uygulama uyguldıysan format at.

Bu konuyu daha önce cevaplamıştım veya benzer bir sistemi yakın zamanda.
BIOS güncelleyin mutlaka en azından F31 sürümüne.

MBAM ile sistemi bir taratın.

RAM yanlış yerde kırmızı 1. slota takın.

Hocam bugün RAM slotunu doğru olan yer ile değiştirdim ancak sistem çalışmadı o şekilde. Eski haline aldım. Bu şekil kullanmamın sorunu olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı