UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP Hatası Nasıl Çözülür?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP mavi ekran hata kodu ve çözüm önerileri

“UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP” mavi ekran hatasının neden olduğuna ve bu hatayı nasıl çözebileceğimize bakıyoruz. Mavi ekran hatalarını analiz etmenin zahmetli olabileceği aşikar. Eğer siz de UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hata kodu ile karşılaştıysanız, gelin birlikte analiz edelim. İhtiyacımız olan yazılımlar Öncelikle, mavi ekran hatalarını daha rahat analiz edebilmemiz için küçük bir yazılım olan BlueScreenView yazılımını bilgisayarımıza kurmalıyız. Bilgisayarınız 64 bit […]

Devamı: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP Hatası Nasıl Çözülür?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

@TerabyteForever hocam makale için teşekkürler fakat BlueScreenView yazılımını kullanmanız pek hoş durmamış. Halihazırda Technopat YouTube kanalında WinDBG kullanım rehberi yer alıyor. BSV yazılımı bazen parametreleri yanlış okuyabiliyor diye de bazı mesajlara rastlamıştım zamanında. Artık WinSDK kurmak zorunlu değil ki WinDBG kullanılsın :)

Yani kısacası WinDBG Preview kullanımını öneririm. Yine de Bug Check metinlerindeki parametrelerin açıklamasını dahi paylaşmanız ve Türkçeye çevirmeniz çok iyi olmuş. Ellerinize sağlık :)

@TerabyteForever hocam makale için teşekkürler fakat BlueScreenView yazılımını kullanmanız pek hoş durmamış. Halihazırda Technopat YouTube kanalında WinDBG kullanım rehberi yer alıyor. BSV yazılımı bazen parametreleri yanlış okuyabiliyor diye de bazı mesajlara rastlamıştım zamanında. Artık WinSDK kurmak zorunlu değil ki WinDBG kullanılsın :)

Yani kısacası WinDBG Preview kullanımını öneririm. Yine de Bug Check metinlerindeki parametrelerin açıklamasını dahi paylaşmanız ve Türkçeye çevirmeniz çok iyi olmuş. Ellerinize sağlık :)
Tamamdır, dikkat edeceğim. 👍Teşekkür ediyorum.

@TerabyteForever hocam @Enes3078 zaten gerekeni demiş lakin ben de ekleme yapmak istedim.

BlueScreenView bize sadece hata kodu ve parametre gibi temel şeyleri veriyor.

WinDBG ise anakart modeli, BIOS sürümü, bellekler hakkında detaylı bilgi, yüklenemeyen modüller, sıkıntı çıkartan aygıtın donanım kimliği gibi bir çok şey veriyor.

Bazı hata kodlarını sadece koda bakarak çözebiliriz lakin yazılımsal kodlarda daha çok bilgiye ihtiyacımız var. WinDBG bize hatayı alanın bile bilmediği bazı şeyler sunuyor. Olay görüntüleyicisine ihtiyaç duymadan WinDBG bize gereken bilgileri verebiliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı