GIGABYTE A520M K 1.1 V2 UD AMD A520 Soket AM4 DDR4
İşlemci
Ryzen 5 5600
Son bir haftadır olmaya başladı. Oyun oynarken bir anda PC donuyor hiçbir şey olmuyor. Sonrasında yeniden açmak zorunda kalıyorum. İlk açtığımda sürekli BIOS ekranını açıyordu ve arada sırada boot aygını görmüyor.
Son bir haftadır olmaya başladı. Oyun oynarken bir anda PC donuyor hiçbir şey olmuyor. Sonrasında yeniden açmak zorunda kalıyorum. İlk açtığımda sürekli BIOS ekranını açıyordu ve arada sırada boot aygını görmüyor.
Diskte herhangi bir sorun yok. Temassızlıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. SSD'i söküp soket kısımlarının tozunu al sağlamca geri tak. Sonrasında BIOS açıp Boot Sequence kısmında Windows Boot Manager seçeneği birde KIOXA-EXCERIA PLUS SSD gözükücektir. Burada genelde sisteminiz disk ile yani "KIOXA-EXCERIA PLUS SSD" seçerek bilgisayarınızı başlatır ve 1. sırada bulunur. Siz onun yerine onun altında bulunun Windows Boot Manager 1. sıraya getirerek bilgisayarı her zaman onunla başlatmasını sağlayın ardından kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun devam ediyorsa yazabilirsiniz.