Unity 3D için uygun bilgisayar tavsiyesi

7000 ile 9000 serisi işlemcilerin bellek kontrolcüsünde bir değişiklik yok, 6000 MHz ideal, ayrıca CL32 6400 ile CL30 6000 arasında hiçbir performans farkı olmaz.
AMD resmi açıklaması böyle. "Hiçbir" performans farkı olmaz demeniz çok ilginç. Hardware Unboxed ve Gamers Nexus gibi neredeyse otorite olmuş kişilerin bile testlerinde hataya neden olan 6000 MHz testine rağmen bu kadar özgüvenle söylemeniz takdire şayan. Hadi X3D tasarımından dolayı öyle 193 W'ı o soğutucunun thermal throttle olmadan soğutacağına inanmanız çok ilginç.

Tüm seriyi nasıl sorunlu yaptınız orasını da anlamadım.
Ben sizin gibi olasılıkları dahil etmeden konuşmam. -bilirler eki orada boşuna durmuyor. Sizinle uzun zaman önce bir tartışmamız olmuştu. Tekrar olmasın. İyi sosyaller.

Gamers Nexus'u sadece siz bilmiyorsunuz, 6400 MHz CL32 ile 6000 MHz CL30 arasında performans farkı tam olarak sıfır, aksini kaynak koyarak ispatlarsınız bende öğrenirim.

Bir iki PSU'da çıkmış fan sesi sorununu bütün seriye yaymanızı yine anlamadım.

Tartışma olayını ve sizi hatırlamıyorum.

Tek tek cevaplayayım.
7000 ile 9000 serisi işlemcilerin bellek kontrolcüsünde bir değişiklik yok
Hatalı.

Alıntı: "AMD's upcoming Ryzen 9000 series "Granite Ridge" desktop processors based on the "Zen 5" microarchitecture will see a slight improvement in memory overclocking capabilities. A chiplet-based processor, just like the Ryzen 7000 "Raphael," "Granite Ridge" combines one or two "Zen 5" CCDs, each built on the TSMC 4 nm process, with a client I/O die (cIOD) built on the 6 nm node. The cIOD of "Granite Ridge" appears to be almost identical to that of "Raphael." This is the chiplet that contains the processor's DDR5 memory controllers.

As part of the update, Ryzen 9000 "Granite Ridge" should be able to run DDR5-6400 with a 1:1 ratio between the MCLK and FCLK domains. This is a slight increase from the DDR5-6000 sweetspot speed of Ryzen 7000 "Raphael" processors. "

Ryzen 9000 işlemciler, daha geniş DRAM modül yelpazesiyle uyumludur ve daha yüksek hızlarda çalışabilirler. Bu, özellikle 4 DIMM yapılandırmalarında daha yüksek bellek hızlarının mümkün olmasını sağlamaktadır. Ryzen 9000 serisi işlemciler, DDR5-6400 bellek hızını 1:1 (MCLK = FCLK) oranında desteklemektedir. 3200 MHz > 3000 MHz daha yüksek MCLK, bellek bant genişliğini artırır ve gecikmeyi azaltır.

Gamers Nexus'u sadece siz bilmiyorsunuz

Sadece ben biliyorum diye bir cümle yazdığımı hatırlamıyorum?

Bir iki PSU'da çıkmış fan sesi sorununu bütün seriye yaymanızı yine anlamadım.

Enermax'larda da revize edilmemiş olanlarını yollayabilirler. Bütün seri sorunlu mu yazmışım?

6400 MHz CL32 ile 6000 MHz CL30 arasında performans farkı tam olarak sıfır

Üstte hatayı teknik detayıyla açıkladım. O kanalların hatasını merak ediyorsanız:

Kanıt

Ek bilgi:

9950X:

2x1R
DDR5-5600
2x2R
DDR5-5600

7950X:

2x1R
DDR5-5200
2x2R
DDR5-5200

Ben size 9000 serisi 6400 MHz'de çalışmaz gibi bir şey mi söyledim? 8000 MHz çalıştırabilen da var o seride.

Ben size 6400 CL32 ile 6000 CL30 arasında performans farkı olmaz diyorum, siz bana 6400 de çalışabileceğini kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Tekrar belirtiyorum performans farkı olmaz, hem fiyat hem de stabilite riski ile de uğraşmamak için 6000 MHz CL30 bir RAM ideal.

6400'de çalışmasını kanıtladım ardından bu çalışmanın performans artışını da kanıtladım ama boşuna zamanımı harcadığımı görüyorum. Belki bir gün canınız sıkılır da bu arkadaş ne demiş diye bakarsınız. 2 kaynak daha bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışmaz dediğim mesaj nerede?

FPS olarak aradaki performans farkı nerede, kendiniz sorum kendiniz cevaplıyorsunuz.

Bana makale paylaşmayın, aradaki performans testini gösterin.

Çalışmaz dediğim mesaj nerede?
Ben çalışmaz dediniz demedim. Mühendislik mantığı ile yaklaşarak temelden kanıt sundum. Evinize gelip kaynakları da mı ben açayım? Hepsi orada diyorum.

Size iyi sosyaller dileyerek tartışmayı sonlandırıyorum.

Ben 6400 çalışmaz dememişim bana 6400 MHz'de çalışabiliri anlatıyorsunuz, Her mesajda konuyu ana sorudan uzaklaştırmanızdan daha önce neden tartıştığımız da anlaşılıyor, altı üstü iki RAM arasındaki FPS farkını paylaşacaksınız konuyu uzatıp duruyorsunuz, profilinizi görmezden geliyorum, anlaşılabilecek biri değilsiniz maalesef, iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…