Unity 3D ile yapılan oyun kasma sorunu

seawolf3156

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir tane android oyun yaptım fakat oyunumun çok fazla birşeyi olmamasına rağmen oyunum bazı telefonlarda kasıyor (S3 mini). Oyunu Unity 3D programı ile yaptım boyutu 32mb. İlk defa oyun yaptığım için bu işlerde pek bilgim yok. Kasma sorunun sebebi nedir nasıl cözebilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
S3 Mini GPU'su oyundaki poligonlarla ve kaplamalar gibi diğer unsurlarla başa çıkamıyor demektir. Mobil oyunlarda kullandığınız 3d modellerin düşük poligonlu olarak optimize edilmesi gerekiyor. Unity otomatik olarak yapıyor mu bilmiyorum ama itlaf yapmanız gerekebilir onu da bir araştırın. İtlaf (culling), kameranın göstermediği 3d cisimlerin render edilmemesi yani çizilmemesi olayı.

S3 Mini GPU'su oyundaki poligonlarla ve kaplamalar gibi diğer unsurlarla başa çıkamıyor demektir. Mobil oyunlarda kullandığınız 3d modellerin düşük poligonlu olarak optimize edilmesi gerekiyor. Unity otomatik olarak yapıyor mu bilmiyorum ama itlaf yapmanız gerekebilir onu da bir araştırın. İtlaf (culling), kameranın göstermediği 3d cisimlerin render edilmemesi yani çizilmemesi olayı.
Benim oyunum 2 boyutlu. Acaba kullandığım kodlar mi kasma yapıyor diye düşünüyorum. S4 ve note 4 gibi telefonlarda kasma sorunu yaşamadım.

upload_2016-5-20_21-6-48.png

Oyun sırasında, işaretlediğim yerin fotoğrafını atarmısın, sahne de gözükürse iyi olur(benim fotoğraftaki gibi). Unity'nin hangi sürümünü kullanıyorsun?

Oyununda çok fazla fizik öğeleri var mı?

2D bir oyunda, grafik yüzünden kasması zordur. FixedUpdate ve Update içinde yazdığın kodlara dikkat et, playerprefs gibi şeyler olmasın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı