Unity CS1525 hatası

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yardımcı olursanız sevinirim. Kodu TXT olarak attım rarlamakla uğraşmamak için.

Dosya Ekleri

• Birdy.txt
    412 bayt · Görüntüleme: 54
public float velocity = 1' deki velocity değişken ismini vel falan yapın yani değiştirin. Büyük ihtimal velocity rigidbody'nin hazır bir metodu olduğu için kabul etmiyor. Ben başka bir şey göremedim.

Hocam if kullandıktan sonra süslü parentez yerine normal parentez kullanmışsin.
public float velocity = 1' deki velocity değişken ismini vel falan yapın yani değiştirin. Büyük ihtimal velocity rigidbody'nin hazır bir metodu olduğu için kabul etmiyor. Ben başka bir şey göremedim.
Hocam onun herhangi bir etkisi yok. Çünkü 2 velocity ayrı sınıflarda kullanılıyor. Biri rigidbody2d de, diğeri birdy sınıfında.

Dediğinizi yaptım. Şimdi de böyle bir hata alıyorum. Tıklayınca da kuş uçmuyor

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2 KB · Görüntüleme: 45
Dediğinizi yaptım. Şimdi de böyle bir hata alıyorum. Tıklayınca da kuş uçmuyor
Basit bir hata, rigidbody private olarak tanımlamışsın ama herhangi bir değere eşit değil. Yani null. Private olarak tanimladiysan, start methodunda getcomponent kulanarak değer ata. Yada public yapıp inspector panelinden ata.
Kısaca;

C#:
Start{
rb2d= GetComponent<RigidBody2D>();
}

Sanırım unity'e yeni başladın. YouTube da bir sürü videolar var sıfırdan başlayan seriler falan onları izlemeni öneririm. Zamanla herşey yerine oturacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı