Unity Ekran Optimizasyonu

Merhabalar dostum. Ben de uzun zamandır bakmıyordum foruma göremedim sorunu.
Soruya gelirsek:
1546040772151.png

Sarı işaret ile belirttiğim Oklar bizim işimize yarayacak. Bak şimdi bir Image var değil mi ? Bu Image, dediğin gibi her çözünürlükte aynı oran da gözükebilmesi için; belirtilen okları resmin sonlarına, sınırlarına yani getireceksin.

Soruya gelirsek:Eki Görüntüle 355403
Sarı işaret ile belirttiğim Oklar bizim işimize yarayacak. Bak şimdi bir Image var değil mi ? Bu Image, dediğin gibi her çözünürlükte aynı oran da gözükebilmesi için; belirtilen okları resmin sonlarına, sınırlarına yani getireceksin.
Teşekkürler, ancak sorunu siz cevap vermeden çözdüm. Canvas ayarlarından "Scale with pixel size" yazan bölümü "Scale with screen size" olarak değiştirdim. Umarım doğru bir yöntemdir.

Konuyu tekrar hortlatayım. Ben deneme yaptığımda scale with screen size dememe rağmen telefonda küçük kalıyor. Acaba referans pikseli FHD veya FHD+ seviyesine mi getirmek lazım.

Konuyu tekrar hortlatayım. Ben deneme yaptığımda scale with screen size dememe rağmen telefonda küçük kalıyor. Acaba referans pikseli FHD veya FHD+ seviyesine mi getirmek lazım.
Sorunun çözümünü ilk mesajımda ayrıntılı olarak anlattım, onu deneyin.

Başka şeylerle ilgilendim, tekrar denemedim, devam ediyor gibi anlatın lütfen.
Scale with screen size dedikten sonra, "Game" penceresinde
IMG_20190118_235709.jpg

işaretlediğim yere tıklayarak, oyununuz ekranda yan duracaksa 1920x1080 landpace, dik duracaksa 1920x1080 portrait kısmına tıklayın. (Burada amaç "Game" panelini serbest görüşten çıkarıp belli bir piksele sabitlemek, yani 1920x1080 olması şart değil. Yeter ki belli bir pixel değerine sabitlensin) Daha sonra Canvas'ın içindekileri, Canvas'ın kenarlarına tam olarak yerleştirdiğinizden emin olun.

Şu an PC başında değilim detaylı anlatamıyorum. Eğer anlamayıp yapmazsanız, PC başına heçince detaylı anlatabilirim. Siz de sorununuzu görsellerle destekleyrek detaylıca anlatırsanız daha kolay yardım edebiliriz.

Soruya gelirsek:Eki Görüntüle 355403
Sarı işaret ile belirttiğim Oklar bizim işimize yarayacak. Bak şimdi bir Image var değil mi? Bu Image, dediğin gibi her çözünürlükte aynı oran da gözükebilmesi için; belirtilen okları resmin sonlarına, sınırlarına yani getireceksin.

Sağ ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı