Unity ekrana menü getirme

Kölemen

Kilopat
Daha fazla  
Player Box Collider'a girdiğinde restart menüsünün ekrana gelmesini istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce Box Collidere tag verin. Bu tagı ben "Engel" Olarak ayarladım. Sonra aşağıdaki kodu Karakterinize atın.

Umarım yardım edebilmişimdir. Sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin. :)
C#:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class Player : MonoBehaviour
{
    public GameObject restartPanel; //Bu kısma açılmasını istediğiniz paneli tanıtacaksınız.
    void Start()
    {
       restartPanel.SetActive(false);
    }

public void OnCollisionEnter(Collision col)
    {
        if(col.gameObject.tag == "Engel")
        {
            restartPanel.SetActive(true);
        }
    }
}

İlk önce Box Collidere tag verin. Bu tagı ben "Engel" Olarak ayarladım. Sonra aşağıdaki kodu Karakterinize atın.

Umarım yardım edebilmişimdir. Sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin. :)
C#:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;

public class Player : MonoBehaviour
{
    public GameObject restartPanel; //Bu kısma açılmasını istediğiniz paneli tanıtacaksınız.
    void Start()
    {
       restartPanel.SetActive(false);
    }

public void OnCollisionEnter(Collision col)
    {
        if(col.gameObject.tag == "Engel")
        {
            restartPanel.SetActive(true);
        }
    }
}
Box collider ım cameranın içerisinde kamera kendiliğinden ilerliyor ve arkasında box collider var player oraya deyince restart butonun çıkmasını istiyorum ve oyunun durmasını istiyorum kameranın içerisinde ki box collider a nasıl tag koyacağım?

Kameranın colliderına tag vermene gerek yok. Yalnızca değmesini istediğin yere tag vermen lazım. İlk önce tagı vereceğin objeye tıkla. Sonra aşağıdaki gibi istediğin tagı seç. En alttaki Add Tag butonuna basarsan da kendin tag ekliyorsun. Ekledikten sonra tekrar gelip seçmen lazım.

Unity - Manual: Tags

Bu arada kamera içerisinde ki box collider böyle bu colliderın playere çarpıp restart butonunun çıkmasını istiyorum kameranın içerisinde olduğu için tagı Main Camera

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.png
    Screenshot_14.png
    27,5 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_15.png
    Screenshot_15.png
    45 KB · Görüntüleme: 30
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı