Çözüldü Unity hiyerarşi panelindeki nesnenin elemanı nasıl yazılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mustafaa1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar kod içinden hiyerarşi panelindeki nesnelere erişebiliyoruz peki mesela benim erişmek istediğim hiyerarşi panelindeki nesnenin elemanıysa nasıl yazmam gerekir?

Çözüm
Mesela burda ben kodla canvasın içine girip elemanlarından bir tanesini false yapayım diğeri kalsın
Daha detaylıca ne yapmak istediğinizi söylerseniz tam olarak doğru kodu yazıp hazır olarak atabilirim ama biraz kod biliyorsanız "SetActive" yöntemi ile istediğiniz o şeyi yapabilirsiniz.
C#:
public GameObject ornekObje;

public void ornek()
 {
     ornekObje.SetActive(True);
 }
Mesela burda ben kodla canvasın içine girip elemanlarından bir tanesini false yapayım diğeri kalsın

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 32
Daha detaylıca ne yapmak istediğinizi söylerseniz tam olarak doğru kodu yazıp hazır olarak atabilirim ama biraz kod biliyorsanız "SetActive" yöntemi ile istediğiniz o şeyi yapabilirsiniz.
C#:
public GameObject ornekObje;

public void ornek()
 {
     ornekObje.SetActive(True);
 }

Çözüm
Nasıl hallettiniz?
Benim dediğim gibi setactive kullanarak mı?
Evet ben hiyerarşi panelinden sadece ilk olanlara erişilir sanmıştım methodlarda falan öyle ya method.propery gibi erişiyorsun içindeki elemanlara öyle bir şey yapılıyor sanmıştım 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı