Unity için anlık tek çekirdek performansı yüksek CPU önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Unity ile oyun geliştirme ile uğraşıyorum. Şöyle bir durum var, Unity'de programlama ile uğraşırken her script düzenlememizde scriptler yeniden derlenip Unity Editor'e yeniden reload ediliyor. Bu işlem tamamen tek çekirdek, tek thread olarak yapılıyor. Derleme çok çekirdek destekli olabilir ama asıl zaman alan, ortalama sistemde 10 saniyeyi bulan reload işlemi tek thread olarak çalışıyor. Bence Unity'nin programlama sürecinde en büyük eksisi bu ama yapacak bir şey yok gibi duruyor, en eski sürümünden en yeni sürümüne kadar aynı durum devam etti çözülecek gibi de durmuyor. Sırf bunu aşmak için görsel programlamaya falan baktım. Görsel programlama da 10 saniye süren script reload işlemi yok çünkü script yok çok hızlı çok rahat çalışılıyor fakat tabii bu sürdürülebilir bir şey değil. Ciddi projelerde script merkezli çalışmak gerekiyor. Bu da yaptığınız en ufak değişiklikte ortalama bir sistemde 10 saniyeden fazla beklemek demek.

Bunu Unity düzeltmeyeceğine göre donanımsal olarak en mantıklı tek çekirdek performansı anlık olarak yüksek işlemcileri araştırmaya başladım. Cpubenchmark sitesinde hep Intel'leri göstermiş.

Ham performans olarak bu değerler doğru olabilir ama işin bir de OC boyutu var. Script derleme, video renderlama gibi uzun bir süreç olmadığı için OC ile hızlandırmaya çalışmak mantıklı olur mu? Sürekli o hızda çalışmayacak sonuçta. Hem de tüm işlemci değil yalnızca tek çekirdeği zorlayacağız. Anlık olarak yüksek tek thread/çekirdek performansı için en mantıklı CPU hangisi olur? Şu an bu siteye göre F/P olarak 12600 gibi duruyor fakat AMD tarafında OC ile vs. daha iyi sonuç olabilir miyiz? OC mantıklı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…