Arkadaşlar onumuzdeki sinavda diploma almak icin 2 yillik bir Bolu'me gidecegim ki ileride bir is bulursam diplomanin faydasi var. Bilgisayar konusunda ilgim oldugu icin 2 yillik bilgisayar programciligi ya da animasyon gibi bolumler var. İse girersem bir yandan da bos zamanimda Unity ile basitinden oyun yapip az da olsa belki kazanc elde ederim diye dusunuyorum. 2 yillik da olsa bilgisayar programciligi bolumunden kodlama ogrenebilir miyim?
Arkadaşlar onumuzdeki sinavda diploma almak icin 2 yillik bir Bolu'me gidecegim ki ileride bir is bulursam diplomanin faydasi var. Bilgisayar konusunda ilgim oldugu icin 2 yillik bilgisayar programciligi ya da animasyon gibi bolumler var. İse girersem bir yandan da bos zamanimda Unity ile basitinden oyun yapip az da olsa belki kazanc elde ederim diye dusunuyorum. 2 yillik da olsa bilgisayar programciligi bolumunden kodlama ogrenebilir miyim?
Evet öğrenebilirsiniz bilisim alanı sonucta. Veri biliminden gitmek isteyen var oyundan var, siber guvenlıkten ilerlemek isteyen var. Unity'den ilerleyebilirisinz.
Evet öğrenebilirsin, ben meslek lisesinde bile öğrenebiliyordum ama çok yararı olmaz 2 yıllık bölüm sonuçta bi yere kadar öğretirler. 4 yıllık bölümü 2x 'te öğretemeyeceklerine göre yüzeysel öğretirler gerisini senin yapmanı isterler yani sana bırakırlar.
Üniversitelerde bu tarz işinize yarayacak şeyleri genelde öğretmezler. Yine diploman olsun tabi ki ama "şu bölümden mezun olursan Unity adın gibi bilirsin" diyebileceğimiz bir bölüm olduğunu ben sanmıyorum. Grafik tasarım bitiren arkadaşlarım asla Blender veya 3dmax öğrenmediler mesela. Ama illa ki aşinalıkları bizden fazla oluyor. Onlar bu programların yapı taşlarına ve teorik kısımlarına daha fazla hakim oluyorlar.
@Sukunanınteli@hogwartscanavarı@PPrens Temel olarak ogrensem yeterli olur diye dusunuyorum. Youtube de oldukca video var unity konusunda zamanim olursa ordan tamamlarim diye dusunuyorum. Zaten genel olarak gitme amacim diploma almak. Tesekkurler yorumlariniz icin.
Bilgisayar programcılığı okudum kötü bir bölüm değil sana bir şeyler kazandırır. Ama sonuçta okul olduğunu unutma hangi bölüm olursa olsun ülkenin eğitim sistemi iyi değil. Kısaca hangi bölümü okursan oku her türlü alaylı yazılımcı olmak zorundasın yoksa ekmek yok. Diploma dediğin meret herkeste var.
Unity courses from top universities and industry leaders. Learn Unity online with courses like C# Programming for Unity Game Development and Game Design and Development with Unity.
@Sukunanınteli@hogwartscanavarı@PPrens Temel olarak ogrensem yeterli olur diye dusunuyorum. Youtube de oldukca video var unity konusunda zamanim olursa ordan tamamlarim diye dusunuyorum. Zaten genel olarak gitme amacim diploma almak. Tesekkurler yorumlariniz icin.
Öğrenmeye hevesliysen Youtube'dan ziyade Udemy öneririm. Ben not alma özelliğini kullanıyorum, yazılımın y'sinden anlamazdım, şimdi güzel çizimler yapıyorum ve o aldığım notlar sayesinde unutmuyorum eski dersleri. Bence biraz para harcayıp kaliteli olan yerlere yönelmek daha mantıklı.
@PPrens Biraz goz gezdirdim. 300 500 tl gibi fiyatlar var. Bence makul fiyatlar ki bi cay parasinin 100 tl oldugu ulkede. Mantikli geldi hocam tesekkurler. Aklimda bulunsun.