Unity ile 3d programlama için vga belleği önemli mi ?

emircan982

Hectopat
Unity ile android için programlama yapmayı düşünüyorum ve liseye geçtiğim için dizüstü almak zorundayım.

Tercih yaparken gtx 960m grafik kartlı bir laptop seçeceğim ama insanlar sürekli vga belleğinin önemsiz olduğunu söylüyorlar ve bunu söyleyenler genellikle sadece oyun oynatmak için olan sistemlerden bahsediyorlar sizce modelleme için vga belleği önemli mi?

2d oyun yapacaksan o kadar da kasmana gerek yok, 3d yapacaksan da bence Bellek değil de Ekran Kartı nesili önemli.

"Unity ile android için programlama yapmayı düşünüyorum" Android bir cihaz ne kadar grafik birimi tüketir ise oyunu yapma sırasında o kadar ihtiyacın olur. Hedefin android olduğundan piyasadaki en kötü ekran kartı bile fazla gelicektir.

Yapacağın işe göre değişir kendi projemden örnek vereyim.

Android' de çok zorlamaz, 1 gb lık video belleği fazlasıyla yeter bence.

Gölgelendirme açık 100-110 mb arası harcıyor.

Burada da gölgendirme kapalı, max 72 mb harcıyor

Kolay gelsin kardeş. Şu sınav işleri bi bitse de ben de başlasam Sitedeki ingilizce kaynaktan çevirerek yapmayı düşünüyorum, siz hangi kaynaktan öğrendiniz?

Kolay gelsin kardeş. Şu sınav işleri bi bitse de ben de başlasam Sitedeki ingilizce kaynaktan çevirerek yapmayı düşünüyorum, siz hangi kaynaktan öğrendiniz?

Ben merak ettiklerim araştırdım açık Akademi öneririm ve YouTube da sebilgi diye bir kanal var.

Ben daha başlamadım nizar öğütmen in andorid adlı kitabına biraz baktım ama biraz eskide kalmış gibi ve pc alınca unity üzerine ayrı bir kitapta alacağım.

Foxi dogi play strore a sunmayı planlıyor musun ?
Ayrıca yaparken zorluyor mu ? Ben bu konuyavyeteneğim olduğunu vr yaparken zevk alacağımı düşünüyorum.

Evet düşünüyorum, grafik ve ses kısımlarında zorlanıyorum daha çok, programlaması kolay geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kanalı öneririm, unity 4.6 üzerinden anlatmış ama 5 te de kullanabilirsin pek sıkıntı çıkmaz, ekstra gelen özellikleri, değişiklikleri falan ayrı bir oynatma listesinde anlatmış baran abimiz.

Burayı da öneririm.

Bir süre sonra zaten aradığını kolayca bulmaya başlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…