Unity ile genel kültür yarışması kodlamak

OyunMenyağı

Centipat
Merhaba arkadaşlar, ben şu anda doğru yanlış genel kültür bilgi yarışması hazırlamaktayım, Unity vasıtası ile. Ancak şöyle bir sorunum var. Yapmak istediğim şu örnek veriyorum 500-1000 tane soru hazırlamak ve bu soruların kullanıcı karşısına sadece bir defa çıkmasını sağlamak. Oyun içerisinden çıkmaz ise bir soruyu iki defa sordurmamayı biliyorum dizi içerisinden çıkararak yapıyoruz bunu. Fakat oyunu oynadı kapatıp açtı ve daha önceden cevapladığı soruların tekrar karşısına çıkmamasını istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabloya kaydederken örnek veriyorum, name , image , first diye kaydedersin. Veritabanından çekip soru kullanıcıya gözüktüğünde first değerini 1 yaparsın. Eğer 0 ise veri gelir 1 ise zaten daha önce sorulduğu için gözükmez.

Dediğini anlamadım arkadaşım. Tablo derken ne tablosunu kastediyorsun biraz mala anlatır gibi anlatsan iyi olur da.

Galiba yeni başladın, o yüzden en temelden anlatayım.
Farklı yolları da var ama bana göre daha basit olanını anlatıyorum.

Soruları tek seferliğe mahsus yerel veritabanına kaydedersin. MySQL olabilir bu veritabanı örnek veriyorum. Bu veritabanında Sorular adında yeni bir tablo oluşturalım.

Tablo İsmi : Sorular
id name sık1 sık2 sık3 sık4 ilkgösterim
1 Hangi Yıldayız 0 1 2 3 0 (daha gösterilmedi)
2 Türkiye Başkenti Iğdır Ankara İstanbul Adana 1(gösterildi )

Bu şekil bir tablo oluşturup verileri bu tabloya atabiliriz. Daha sonrasında veri çekerken eğer ilkgösterim 0 ise veriyi listeye koy değilse koyma diyebilirsin. Ama daha öğrenmedin herhalde o yüzden biraz ilerleyince bu dediğimi yapabilirsin veritabanlarını öğrendikçe.

Aslında tabloyu düzenlemiştim ama yamuk gözüküyor mesajda.

Haklısın veri tabanlarıyla alakalı hiçbir şey bilmiyorum. BTK Akademi üzerinden yeni başladım ve öğretmenin yaptığı oyunu biraz geliştirmek istiyordum demek ki yapmamam gerekiyormuş. Ya ileride öğretir ya da başlangıç düzeyinde öğretilmiyordur.

Unity de veri kaydetmek için Playerprefs kullanabilirsin. İlla veri tabanına ihtiyacın yok. Playerprefs diye arat bir sürü kaynak çıkar zaten.

500, 1000 soruluk bir uygulamada preferences kullanmak ne kadar verimli veya ne kadar mantıklı?
Ben sadece seçenek sundum. Ayrıca sorular rastgele değilde sırayla gelecekse playerprefs ile bir int tanımlar geçti soru başına int değerini arttırır. Örneğin : 15 soru geçti ve int değerinde 15 var. Tekrar oyuna girdiğinde for döngüsü ile ilk 15 ini siler ve devam eder. Bu şekilde bir şey de yapılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…