Unity'de sol üstteki menülerden birinde preferences diye bir seçenek var. Oradan sağ üstte Visual Studio'yu seçersen kodları tamamlayacaktır.
Öğrenmek içinse C# bilmen tabii ki çok iyi çünkü Unity'de algoritma ve fonksiyonları C# da yazıyorsun. YouTube'da bir iki Unity dersi izle sonra kendi aklındaki şeyleri kendi başına yapmaya çalış. Yapamadığında internetten araştır, ChatGPT'ye sor ama kod kopyala yapıştırmadan ziyade neyi yapamadım diye bak ve nasıl çalıştığınız anlamaya çalış. Örneğin izlediğin videoda adam platform oyunu yaparken zıplama yı nasıl yapacağını anlattı. Sen şu şekil düğünebilirsin: HM demek ki zıplama böyle yapılıyor anladım. Peki oyuncunun havadayken bir daha zıplaması yani çift zıplama olayını nasıl yapabilirim? Diye düşünüp kendi başına yapmaya çalış. Yapamazsan internetten yrdım al ve nasıl çalışıyormuş öğren. Bu şekilde çok rahat ve çok iyi kavrayarak öğrenirsin. Ben de henüz ileri seviye değilim başlangıç aşamasındayım ve ben de öğrenmeye çalışıyorum. Bu metot bende işe yarıyor. Başarılar dilerim.