Unity Lighting Çok yavaş

Dediğimi yaparsanız render almanıza pek gerek kalmıyor. Kendisi otomatik ayarlıyor. Işık aydınlığını felan şimdi ayarlayın.
Anladım peki mobil için bir optimizasyon sorunu yaratırmı ve bu kadar parlaklık sorununu giderebilirmiyim veya light datasını tekrar silsem ve tekrar render alsam düzelirmi bu arada render 15 dakikaya düştü bunun için çok teşekkür ederim. Parlaklıktan kastım ilk yüklediğim videoda mesela binaların pencereleri felan hep gölgeli ve daha gerçekçi duruyor.

Son düzenleme:
Onları ayarlayabilirsiniz ya çok sıkıntı olmaz. Sahnedeki ışık bulunduran objeleri seçip gölge ayarlarını yükseğe çekebilirsiniz. Mobil için bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Hatta boyutu azaltmak için iyi bir yöntemde sayılır. Parlaklık sorununu da aynı şekilde Light componenti bulunan objelerden İntensity değeri ile oynayarak ayarlayabilirsiniz.

Tamamdır yardım için çok teşekkürler hemen deneyip size dönüş sağlıyorum.

Bu ayarları tam olarak nasıl ayarlayacağımı bulamadım yardımcı olabilme şansınız var mıdır ve gördüğünüz gibi haritada bir tünel var onu tamamen karanlık yapmak istiyorum içerisi çok aydınlık gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…