Unity Nedir ? Nasıl Kullanılır ? - Oyun Motorları Serisi 1

Unity ile hazır oyun şablonu alıp düzenleyebilir miyim ve unity dışında ek bir programa ihtiyacım var mı?
Merhabalar, evet alıp düzenleyebilirsiniz. Unity dışında ek bir programa ihtiyaç duyabilirsiniz. Modelleme ve kodlama da düzenleme yapacağınızı söylediniz, bunun için evet gerekiyor. Neler gerekir konusuna gelirsek, cevabı konunun ilk mesajında belirtmiştir.

Kodlama olarak sadece admob reklamı ekleyeceğim, deneyecepim umarım başarılı olurum teşekkür ederim

Unity ile hazır oyun şablonu alıp düzenleyebilir miyim ve unity dışında ek bir programa ihtiyacım var mı?
Evet hazır oyun şablonu alıp düzenleyebilirsiniz. Hatta Unity'nin kendi hazır şablonları var. Asset Store'dan indirebilirsiniz. Unity'e ek olarak, kendi seçeceğiniz 3D modelleme, resim düzenleme, ses düzenleme, animasyon programları ve benzeri şeyler kullanmanız gerekebilir. Ya da her şeyi hazır olarak satın alabilir, veya ücretsiz indirebilirsiniz. Onun dışında oyunun yazılım kısmını oluşturmak için zaten Monodevelop ya da Microsoft Visual Studio gibi programlar kullanacaksınız.
Mesajınızı görmedim. Zaten açıklamışsınız, bana pek de gerek yokmuş aslında

Son düzenleme:

Gerçekten bu metin için teşekkür ederim. Sıkılmadan bütün yazıları sindire sindire okudum ve yardımın dokundu bu işe meraklı biri olarak faydasını görüceğimi düşünüyorum.

Gerçekten bu metin için teşekkür ederim. Sıkılmadan bütün yazıları sindire sindire okudum ve yardımın dokundu bu işe meraklı biri olarak faydasını görüceğimi düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Umarım hedeflerinize ulaşır ve isteklerinizi karşılarsınız. Eğer bir sorununuz olursa, konunuza etiketlerseniz size yardımcı olabilirim.

Herkes için geçerli bu arkadaşlar, sorunlarınızın çözümü için etiketleyebilirsiniz.

Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Unreal Engine yazınız varsa bakabilirim.

Teşekkürler. UE4 için detaylı ve geniş çaplı bir inceleme akabinde eğitim dersleri vermeyi planlıyorum ama maalesef şu an herhangi bir konu açmadım. Eğer isterseniz, UE4 hakkında da ufak çaplı bilgi verdiğim bir başka konuma bakabilirsiniz.

Nasıl olsa İngilizce öğreneceksiniz. Bu konuda fazla titiz davranmayınız. Acilen şu platformu tavsiye ediyorum.

Udacity - Free Online Classes & Nanodegrees | Udacity
Ben de bu platformu hic tavsiye etmiyorum, hic bir sey ogretmiyor nanodegree uyelikleri. Kodu veriyor, ne ise yaradigini bazenleri yaziyor ve hop kullanimini yazdiriyor. Ya bolum projesi var kodun %50'sini bu adamlar eklemis devam ettir diyor.
Bu arada bu zekilere 400 dolar kaptirmadim, korona dolayisi ile Avrupa/Amerika'da 1 ay ucretsiz verdiler VPN ile aldim. Hatta 1-2 hesap actim gaza gelip 1-2 tane aldim. Hicbir ise yaramaz, YouTube'daki hintliler daha sistematik is yapiyor. Kodlama kisimlarinda su fonksiyonu su satirda kullan yaziyor. Belki konu acarim bu konu hakkinda

Son düzenleme:
Hocam PluralSight hakkında bir bilginiz var mı? Şuana kadar Udemy üzerinden devam ediyordum, geçenlerde görüp ilgimi çekmişti. Belki sizin PluralSight ile alakalı kötü bir izleniminiz vardır.

Hocam şu kısım hakkında bilgi verir misiniz? "Unity iyi bir Oyun Motoru olsa da, kendisinden kat kat daha iyi olan; gerek açık kaynak kodlu gerekse kapalı kaynak kodlu oyun motorları piyasada mevcut. Yeterli mi? Sorusuna siz kendiniz cevap verebilirsiniz. "
UE 4'ü kastediyorsunuz? Ve Godot Engine hakkında ne düşünüyorsunuz? Unity ile kıyaslar mısınız? Source Engine hakkında ne dersiniz?
@Predator Titan

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…