Unity öğrenmek için güncel kaynak tavsiyesi

gencbartu

Decapat
Merhabalar, Unity öğrenmek istiyorum. Hem 2D hem de 3D oyun yapmak için ama 2D oyunun daha az komplike olmasından dolayı ilk ondan başlamak istedim. Sonra 3D oyuna geçmeyi planlıyorum. Önerebileceğiniz güzel kitap, kaynak veya Udemy'den bir kurs var mı acaba? İlk olarak yine mobilden başlamayı düşünüyorum, PC oyunlarının daha zor olduğunu düşünerek. Siz ne dersiniz?

[23:54]
Teşekkürler.

İngilizcen azıcık varsa udemy de complete unity2d game developper seti vardı ben tristem gamedev.tv nin. Onun haricinde zaten hemen her sorununun cevabı brackeys codemonkey ya da blackthormpro adlı youtube kanallarında olacaktır. Unity nin kendi Tutorialları da epey kapsamlı olup unitynin kendi forumunu da soru cevap olarak bol bol kullanabilirsin

Udemy'yi falan boşverin bence Unity'nin kendi Learn sayfası varken. Bence en kaliteli kurslar orada.

Unity C# Survival Guide - Unity Learn
Create with Code - Unity Learn

Sırayla izlersen çok yardımı dokunur. İlki c# öğrenmek için, ikincisi ise unity. Son kursu bitirdiğinde 5 tane oyun yapmış olacaksın.

Kursların açıklamaları :

1- "Have you been struggling to learn how to code in C# with Unity? If so, you have found the course you’ve been searching for! This course is designed for beginners and advanced or professional programmers alike.

For beginners, sequential completion of the lessons is recommended, as it will teach you the basics of coding using interactive challenges and problem solving techniques. The course progresses in difficulty. Upon completion, you will have gone from a novice C# developer to an advanced, job ready, C# developer.

For advanced or professional coders, this course is meant as a reference guide to help you survive in the workplace. Rusty on delegates and events? Check out the section of this course that focuses exclusively on them, and teaches you how to implement them into your projects. For seasoned coders, sequential progression through the course is not necessary; The Unity C# Survival Guide is flexible, allowing you to use it for your specific needs."

2- "In this official course from Unity, you will learn to Create with Code as you program your own exciting projects from scratch in C#. As you iterate with prototypes, tackle programming challenges, complete quizzes, and develop your own personal project, you will transform from an absolute beginner to a capable Unity developer. By the end of the course - if you are completing it through a school program - you will also be ready to put your skills to the test on the Unity Certified User Programmer Exam. Most importantly, though, when you complete this course, you will have the confidence that you can Create with Code. "

Başakşehir Belediyesinin düzenleyeceği bir kurs olacak 13 ağustosta başlıyordu sanırsam. 50 küsür saatlik bir kurs olacağı söyleniyordu. Araştırırsan bulabilirsin. Hocası da Numan Kaan Karataş. Ona bakabilirsin yazsan direkt çıkar zaten. Ayrıca yine bu hocaya ait ücretsiz kurslarda var ama nasıl bilemem sadece sık sık karşıma çıktığı için söyledim.🙂

Eğer yabancı diliniz iyiyse Unity learn Premium'u tavsiye ederim pandemi dolayısıyla da ücretsiz oldu zaten; şu ana kadar gördüğüm en iyi Unity anlatımlarını orada görmüştüm.

Udemy'deki hocaların çoğu zaten yukarıda @Çekuman arkadaşın attığı ve ona benzer zaten ücretsiz paylaşılan tutorialları Türkçe'ye çevirip anlatıyor. Şimdi isim vermeyeyim ben de 3 sene önce en çok tercih edilen Unity 3D dersini almıştım Udemy'den hüsran ile sonuçlandı. Komple dersi bitirince Mario zor yapıyorsun yani karşılığı parasal değer olan hiçbir oyun yapamazsın.

Bir diğer husus eğer bu işlere gönül verdiysen, sonradan hayal kırıklıklarıyla uğraşmamak için Unreal geç. Unity'i sal. O oyun motoru iflah olmaz yapılan en sağlam oyunlar dersin misal Forest, misal Long Dark, misal Rust hepsi Bug dolu optimizasyon özürlüsü oyunlar. Long Dark sonradan baya bir düzeltti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı