Unity öğrenmek için nereden başlanmalı?

Attesss11

Centipat
16 yaşında meslek lisesi bilişim öğrencisiyim ve 10.sınıfta C# öğreniyorum. Oyunlarla aram çok iyidir 5 yaşımdan beridir oyunlara kafayı takmış ve bilgisayarı elimden bırakmadım, oyun yapımına inanılmaz büyük bir ilgim var Unity öğrenmek istiyorum. Unity'i tamamen öğrendikten sonrasında ya Java'ya da Unreal Engine ile devam etmeyi düşünüyorum. Unity'i öğrenmek için ilk nereden başlamalıyım? Bilmiyorum ilk başladığımda hata yapıp direk oyun yapmak için YouTube'dan bir video serisini izleyip yapmaya çalışıyordum fakat izlediğim adam karakterlerin kodlarını yazarken kodlarla alakalı hiçbir şey bilmediğimi fark ettim ve oyun yapımını en son yapmaya karar verdim. YouTube'dan Unity başlangıç kodları ile ilgili bir seriye başlayıp zaten C# ı hocamız sınıfta anlattığı için az çok biliyordum ve bende pekiştirdim ve bazı kodları daha öğrendim sizce bu aşamadan sonra ne yapmalıyım? Başlangıçım çok mu yanlış? Nasıl devam etmeliyim? Başlamam için çok mu geç? Üniversite okumalı mıyım yoksa okumadan bir oyun şirketine mi başvurmalıyım?

Son düzenleme:
Hocam bende senle aynı yaştayım aynı şeyleri falan yaptım ben ChatGPT ile yapıyorum projelerimi (hepsini o yapmıyor tabii) böylece az buz da olsa C#'a aşinalık kazanıyorum ama bildiğim kadarıyla bir oyun şirketine girmen için kesinlikle üniversite okumalısın diye bir kural yok. He tabi daha iyi olur 1-0 önde başlarsın ama süreçte yaptığın projeleri de göstererek belki işe alınabilirsin diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı