Unity olasılık nasıl eklenir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video sanırım yardımcı olabilir topların düşüşünü olasılık ile değiştiriyor pek anlamam Unity'den ama.

Olasılığını bir sayıda tut, örneğin 0.90 olsun. %90 başarı oranımız var. 0 ile 1 arasında random bir sayı üret. Sonra bu sayıyı senin belirlediğin olasılıkla karşılaştır.
if(RandNum > MyChance)
{
//Başarısız.(Random sayı 0.90 üstü geldi. Yani %10'luk kısıma)
}
else
{
//Başarılı.(Random sayı 0.90 altı geldi. Yani %90'luk kısıma)
}

Hocam peki bunu x olayına nasıl bağlarım? Mesela güçlü bir takım ile güçsüz takım karşılaşırken %70 oranla büyük takımın kazanmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım? Tam olarak anlatamadım ama, mesela büyük takıma 5 yıldız üzerinden 4 yıldız veriyorum küçük takım ise 3 yıldız. Ben bu olasılığı yıldıza göre ayarlamak istiyorum. Nasıl yaparım?

Sanırım arkadaş biraz daha farklı istiyor. Oyunlardaki critical hit gibi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım arkadaş biraz daha farklı istiyor oyunlardaki critical hit gibi ?
Açıklayıcı anlatayım.
X takımı --> gücü 5 üzerinden 5 yıldız
Y takımı --> gücü 5 üzerinden 3 yıldız
Diyorum ki bu yıldıza göre %70 oranında X takımının kazanmasını istiyorum. Yani oranları yıldızlara göre hesaplamak istiyorum. Nasıl yaparım?

Arkadaşlar X olayının %55 olasılık ile başarılı olup %45 olasılık ile başarısız olma olayını nasıl yapabilirim?
Merhaba buna benzer uygulamayı Github hesabım üzerinde paylaşmıştım. Şöyle bırakıyım:

Biraz incelersen mantığını çözeceğini umuyorum, çözemediğin kod satırı/bloğu olursa çekinmeden sorabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…