Çözüldü Unity oyuna double jump eklemek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ezber3261

Decapat
Daha fazla  
Bir platform oyunu yapıyorum. Unity hakkında pek bilgim olmadığımdan nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bir gameObject var bu bir iksir bunu alınca double jump etkin olacak onu nasıl ayarlayabilir acaba? Tam anlatamadıysam tekrar yazarsanız daha detaylı anlatırım.

Çözüm
Şuan da aklıma gelen şu :
2 tane zıplama kodu oluşturursun. Bir tanesi normal zıplama diğeri çift zıplama için. O gameObjecti alınca normal zıplama kodunu deaktif yapıp çift zıplamayı aktif hale getirebilirsin.

O iksiri alınca başta bahsettiğim zıplama hakkı int'ini 2 yapsın. Bu çok daha mantıklı ve kolay. @Ezber3261
Zıplama hakkı diye bir int ekle ve 2 değerini ver. Her zıplamada bunu eksilt. Yere dokunduğunda da bu zıplama hakkını tekrar 2 yap. Zıplamak için gerekli olan koşulları da zıplama hakkı =! 0 ve yere değmesi olarak belirle(if komuduyla).

Şuan da aklıma gelen şu :
2 tane zıplama kodu oluşturursun. Bir tanesi normal zıplama diğeri çift zıplama için. O gameObjecti alınca normal zıplama kodunu deaktif yapıp çift zıplamayı aktif hale getirebilirsin.

O iksiri alınca başta bahsettiğim zıplama hakkı int'ini 2 yapsın. Bu çok daha mantıklı ve kolay. @Ezber3261

Son düzenleme:
Çözüm
Karakteriniz de Collider2D bileşiği vardır diye düşünüyorum(Yoksa Component kısmından ekle.)

C#:
void OnCollisionEnter2D(Collision2D collision)
    {
        if (collision.gameObject.name == "İksir")
        {
           ziplamaHakki = 2;
       Destroy(collision.gameObject);
 }

Bu kodu karakterinizin Zıplama ile alakalı scriptine at.
Edit : Kodu yeniledim.

Karakteriniz de Collider2D bileşiği vardır diye düşünüyorum(Yoksa Component kısmından ekle.)

C#:
void OnCollisionEnter2D(Collision2D collision)
    {
        if (collision.gameObject.name == "İksir")
        {
           ziplamaHakki = 2;
       Destroy(collision.gameObject);
 }

Bu kodu karakterinizin Zıplama ile alakalı scriptine at.
Edit : Kodu yeniledim.
Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı