Udemyden ders izliyodum adam anlatti anlatti kodlar yazdirdi hicbirsey anlamadim ne işe yaradığını anlatabilirmisiniz? Özellikle return komutunu anlamadım
O fonksiyonu çağırdığınızda size göndereceği değer. Örneğin fonksiyona return 1 yazdınız. Çalıştırdığınızda ve o fonksiyonun console.writeline ile output almak istediğinizde size 1 verecektir.
Örneğin:
C#:
int BuBirFonksiyondur(){
return 1;
}
Console.WriteLine(BuBirFonksiyondur());
// 1
O fonksiyonu çağırdığınızda size göndereceği değer. Örneğin fonksiyona return 1 yazdınız. Çalıştırdığınızda ve o fonksiyonun console.writeline ile output almak istediğinizde size 1 verecektir.
Örneğin:
C#:
int BuBirFonksiyondur(){
return 1;
}
Console.WriteLine(BuBirFonksiyondur());
// 1
Sanırım kod içinde return edilen değerin değiştirildiği bir bölüm var bu fonksiyon da o değişkene erişebilmek için. Kodun tamamını göremediğimden bilmiyorum.
Return keywordu içinde kullanılan methodun ya da classın dönüt vermesi için kullanılıyor. Bu dönüt bir değişkene atanabilir ya da başka bir methodda parametre olarak kullanılabilir.
Örneğin aşağıda belirtildiği üzere "BuBirFonksiyondur" methodu çağırıldığında 1 değerini döndürüyor fakat bu değer tarafımızca görülemiyor. Bu methodu WriteLine methodu içerisinde çağırdığımızda ise dönütü bu obje tarafından kullanılıyor ve ekrana 1 yani methodun çıktısını veriyor.
Return keywordu içinde kullanılan methodun ya da classın dönüt vermesi için kullanılıyor. Bu dönüt bir değişkene atanabilir ya da başka bir methodda parametre olarak kullanılabilir.
Örneğin aşağıda belirtildiği üzere "BuBirFonksiyondur" methodu çağırıldığında 1 değerini döndürüyor fakat bu değer tarafımızca görülemiyor. Bu methodu WriteLine methodu içerisinde çağırdığımızda ise dönütü bu obje tarafından kullanılıyor ve ekrana 1 yani methodun çıktısını veriyor.
Eğer aşağıdaki gibi bir kod yazılmış olsaydı "sayi" isimli değişkene bu çıktı atanırdı.
C#:
int BuBirFonksiyondur(){
return 1;
}
int sayi;
sayi=BuBirFonksiyondur();
// 1