Unity sadece textmeshpro var

krekeas

Decapat
Daha fazla  
Ben text kullanmak istiyorum daha dogru acıklamak gerekirse text kullanmayı öğreneceğim ama sadece textmeshpro var. Nasıl text eklerim veya aralarında fark var mı? İzledigim videodaki adamın texte yaptıklarını ben textmeshproya yapabilirim miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
textmeshpro daha yeni ve daha fazla özelliğe sahip textmeshpro kullanmanızı öneririm. Text kullanmak istiyorsanız UI>Legacy>Text buaradaydı diye hatırlıyorum yanlışsa söyleyin bakayım

Evet buldum orada cok teşekkür ederim once bir text ogreniyimde textmeshproyuda ogrenirim
Tekrardan cok teşekkürler.

Bir de biliyorsanız şunu da sormak isterim ben C# kod yazarken

Ontrigger yazınca Visual Studio tamamlamıyor diger kodları tamamlıyor ama ontriggeri tamamlamıyor

Kendim Void ontriggerenter(collider other);

Diye yazmam gerekiyor neden acaba bu nasıl cozebilirim?

Ben vscode kullanıyorum böyle bir şey yaşamadım

Bende VS Code kullanıyorum ama tamamlamıyor kaynakta bulamadım benden baska bu sorunu yaşayan da bulamadım.

Bende VS Code kullanıyorum ama tamamlamıyor kaynakta bulamadım benden baska bu sorunu yaşayan da bulamadım.

O sorunu çözmek için bir sene uğraş verdim. 1 sene sonunda buldum. VS Code açılışta .NET SDK'larını kendi kendine yüklüyorsa alttan açılan kısımda sürümünü de yazıyor onu aklınızda tutun 7.0.4 gibi bir şey olmalı 8 de olabilir. Gezgin kısmında assemblycsharp proj diye bir dosya var. Orada <TargetFramework> diye bir satır var. Onun altına şu satırı eklemeniz lazım:
<TargetFrameworkVersion>.net7.0.14</TargetFrameworkVersion>

Eğer VS Code'un yüklediği sürüm farklıysa 7.0.14 yerine o sürümü girin. Sonra kaydedip VS Code'u bir daha açın. Olması lazım.

VS Code açılışta oto .NET SDK yüklemiyorsa o zaman kendiniz .NET SDKs downloads for Visual Studio buradan SDK yükleyip onun sürümüne göre yazmanız gerekecek. Bir de pathe eklenmiş mi onu da kontrol etmeniz lazım gerekirse daha fazla bilgi verebilirim bunun hakkında.

Ayrıca yine olmuyorsa Unity'de edit>preferences>externel Tools kısmından generate csharp proj kısmından tüm tikleri işaretleyip regenerate project files butonuna basmalısınız. Sonra bir daha o satırı ekleyin. Bu sefer olması lazım. Benim eski PC'de bu sorun vardı her yeni projede yapıyordum. Ama yeni PC'de o sorun olmuyor.

Teşekkür ederim unutmadan denersem size söylerim ayrıca ben her VS Code actigimda.
.net ile ilgili bir seyler diyordu sonra internetten .net indirdim artık öyle bise demiyor o sürümü nasıl öğreneceğim ki?

Teşekkür ederim unutmadan denersem size söylerim ayrıca ben her VS Code actigimda.
.net ile ilgili bir seyler diyordu sonra internetten .net indirdim artık öyle bise demiyor o sürümü nasıl öğreneceğim ki?
cmdye
Kod:
dotnet --list-sdks
yazarak öğrenebilirsiniz bende 7.0.403 yazıyor ama 7.0.4 yazınca yeterli oluyor vs code da

VS Code açtım sol taraftan Explorer'a tıkladım ama assemblycsharp diye bir şey yok. .NET install tool inik bu arada.

VS Code açtım sol taraftan Explorer'a tıkladım ama assemblycsharp diye bir şey yok. .NET install tool inik bu arada.
Unity'de edit>preferences>externel Tools kısmından generate csharp proj kısmından tüm tikleri işaretleyip regenerate project files butonuna basıp dener misiniz

Solda şu şekilde olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…