Unity "Unsupported linker runtime `ıl2cpp`" hatası

AdvenAlp

Picopat
Daha fazla  
Kod:
nternal build system error. BuildProgram exited with code 1.
System.InvalidOperationException: Unsupported linker runtime `ıl2cpp`.
   at PlayerBuildProgramLibrary.PlayerBuildProgramBase.LinkRequestFor(LinkerConfig linkerConfig, NPath[] inputDirectories, NPath[] assemblies, NPath[] allowedAssemblies, NPath outputDirectory)
   at PlayerBuildProgramLibrary.PlayerBuildProgramBase.SetupUnityLinker()
   at PlayerBuildProgramLibrary.PlayerBuildProgramBase.<SetupPlayerBuild>b__93_0()
   at Bee.Core.TinyProfiler2Base.Section[T](String label, Func`1 func, Dictionary`2 metadata)
   at PlayerBuildProgramLibrary.PlayerBuildProgramBase.SetupPlayerBuild()
   at AndroidPlayerBuildProgram.AndroidPlayerBuildProgram.SetupPlayerBuild()
   at PlayerBuildProgramLibrary.PlayerBuildProgramBase.RunBuildProgram()
   at PlayerBuildProgramTypeWrapper.Run(String[] args)
   at Program.Main(String[] args)
UnityEngine.GUIUtility:ProcessEvent (int,intptr,bool&)

Hatanın çıktısı bu, neden oluyor?

Hangi Unity sürümünü kullanıyorsunuz. Bu hatanın geçmişte mevcut olduğunu düşünüyorum, en son Unity sürümüne güncellemek bunu düzeltebilir.

Hangi Unity sürümünü kullanıyorsunuz. Bu hatanın geçmişte mevcut olduğunu düşünüyorum, en son Unity sürümüne güncellemek bunu düzeltebilir.
Aynı hatayı ben de alıyorum. Unity sürümüm de 2023.1.0b11

Build et dedikten sonra bir süre işlem yapıyor ancak daha sonra bu hatayı veriyor. 2022 sürümlerinde bu hata çıkmıyor.

Bu hata, Unity'nin ıl2cpp adlı bağlayıcı (linker) için destek vermediğini belirtiyor. ıl2cpp, Unity oyunları için C# kodunu, daha optimize bir C++ koduna dönüştürerek çalıştıran bir bağlayıcıdır.

Bir çözüm olarak, Unity'yi Mono seçeneğiyle yeniden yapılandırabilirsiniz. Mono, C# kodunun doğrudan çalıştırılmasını sağlar ve ıl2cpp bağlayıcısına ihtiyaç duymaz. İşlem şu şekilde gerçekleştirilebilir:

1. Unity editöründe "File > Build Settings" öğesine gidin.
  2. "Platform" bölümünde "Android" (veya hedeflediğiniz platform) seçin.
  3. "Player Settings" öğesine tıklayın ve "Other Settings" bölümüne gidin.
  4. "Scripting Backend" seçeneğini "Mono" olarak değiştirin.
  5. Yeniden derleme yapın ve bu hatanın giderilip giderilmediğini kontrol edin.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Evet o şekilde ayarlayınca sorunsuz build alabildim ama bunu yapmam için de arm64 değil de armv7'yi seçmek zorunda kaldım. Bu seçimin telefonlardaki performansa olumsuz bir yansıması olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…