Unity ve Unreal Engine için Hangi Dil Bilinmeli ?

Arkadaşlar ben JS biliyordum ama biraz da oyun programlama öğrenmek istiyorum bu motorları kullanmak için hangi diller uygun olur tavsiyeleriniz nelerdir ?
Unreal için C++ öğrenmen gerekmiyor (başlangıç seviyesi için). Zaten başlangıçtan ileri seviyeye geldikten sonra kendiliğinden öğrenmen gerekecek. Görsel dili olan Blueprint aşırı kolay bir dil. Kaynak istersen yardımcı olabilirim.
Java'nın yerini C# aldı hala kullanılabilir ama lüzum yok bilgisayar oyunu yapacaksanız C# öğrenirsiniz fakat ciddi bir projeniz varsa 3D oyun yapacaksanız Unreal motoruyla C++ ile yola devam edin. Zordur.
Merhaba sizi yakalamışken şu anki projemle ilgili birkaç soru sorayım Yazın yazdığınız oyun fikri hala aklımda ara ara bakıyorum. 1 haftadır şu proje üzerine çalışıyorum fakat bu temaya uygun bir hikaye bulamadım. Yarım saatlik bir demo yapmak istiyorum. Önerilerinize açığım

@PasFacile Aynen yarım kalmıştı her şeyi anlatacaktım sana ama unuttun sandım. Yeni konu da açmayınca kaldı öyle. Şuan ki projene baktım outlast benzeri fakat başlangıç için SH pek doğru değil. Normal FPS veya TPS daha iyi olur. Dediğim gibi yeni konu aç sana attığım oyun fikrini geliştirelim bu arada o eski konuya ulaşamıyorum silindi sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SH pek doğru değil derken biraz açar mısınız? Neden FPS ve TPS'yi SH'a göre tercih ediyorsunuz? Eski konu silinmedi hala duruyor.

Yeni konu açsan orada tartışsak daha doğru olur buradaki konuyu saptırıyoruz. SH olmaz demiyorum, başlangıç için güzel olmaz onu diyorum hem zor hem de oyun açığı çok olur. Işık ayarları uğraştırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…