Unity vs Unreal Engine Karşılaştırmaları

Makaleler
3
Merhaba, programlama kategorisinde açılan ve oyun yapmak isteyen kişilere siz de şahit olmuşsunuzdur ki bodoslama Unity cevabı veriliyor. Ben de bu yazıyı o arkadaşlar için yazıyorum. Lütfen dikkatli okuyun...

Ne durumda Unity önermeliyim/önerebilirim?

• C# programlama dili biliniyorsa
  • Önceden Unity üzerinde ufak da olsa çalışmalar yapılmışsa
  • Türkiye'de game developer alanına yönelmek isteniyorsa (Unity Türkiye bazında daha sık kullanılıyor)
Ne durumda Unreal Engine önermeliyim/önerebilirim?

• C++ programlama dili biliniyorsa
  • Önceden Unreal Engine üzerinde ufak da olsa çalışmalar yapılmışsa
  • Hem film hem de oyun sektöründe ileriye dönük kendini geliştirmek istiyorsa
Hemen bir örnek ile daha da pekiştirelim:
- C++ biliyorum fakat 2D oyun yapmak istiyorum. Hangi oyun motorunu kullanmalıyım?

- 2D oyun için C# ile Unity kullanabilirsiniz. (Doğru bir yaklaşım değil çünkü C++ kullanan birçok 2D alanında gelişmiş motor var. Ayrıca Unreal Engine ile 2D oyun yapmak sandıgınız kadar da ağır değil, bu bilginizle alakalı. Blueprint ile programlama bilmeden de 2D ve 3D oyun rahatlıkla yapabilirsiniz.)

Yazının özeti: Birine bir şey önerirken kolay veya zor olduğunu siz karar vermeyin. Önce karşıdaki kişi hakkında bilgi alın (bilgi birikimi, ögrenme becerisi vb.).

Evet, umarım bu şekilde öneride bulunan arkadaşlar kişilerin bilgi birikimlerini, hedeflerini vb. konuları dikkate alarak cevap yazarlar.

Unity oyun örnekleri:
  • Cities Skylines
  • The Forest
  • Stranded Deep
  • Raft ve dahası...
Unreal Engine oyun örnekleri:
  • Days Gone
  • Pubg ve Pubg Mobile
  • Fortnite
  • Train Sim World
  • Tropico serileri
  • Valorant
  • Ark ve dahası...

Unutmayın motor bir araçtır. Oyunu oyun yapan yapımcıların beceri ve bilgi birikimidir.

PUBG Mobile'ı saymazsak (Ki oynamak için düzgün bir telefon gerekiyor.) platform tarzı 2D mobile bir oyun yapılacaksa Unity daha mantıklı. (Ben de zamanında araştırmıştım. Bulduğum tüm yabancı kaynaklar böyle diyordu.) PC tarafına UE4 daha mantıklı. (Gerçi UE5 çıkacak.) Benim düşüncelerim böyle.

Şöyle bir örnek vereyim:
Mercedes teknik parça tasarımı için Catia V5 CAD programını kullanıyordu ve bazı sebeplerden dolayı Siemens NX CAD yazılımına geçme kararı aldı. Fakat ordaki çoğu mühendis Catia üzerinden kendini geliştirmişti ve bu yüzden epey para harcanmak zorunda kalındı. Ayrıca en önemlisi mühendisler profesyonel kullandıkları bir programdan ayrıldı ve yine ögrenme ve kendini geliştirme aşamasına yeni program için başladı.

Unreal Engine'i gayet iyi bir şekilde bilen biri 2D oyun yapsa Unity ile oyunu yapandan daha iyi olabilir. Aynı şey Unity için de geçerli. Kısacası yine söylüyorum: bunlar kişinin bilgi birikimi, araştırma ve kendini geliştirme vb. birçok konu ile alakalı.

İfadeler: Pmw
Yok benim okuduğum yazılar yeni başlayanlar içindi. Ben onu belirmeyi unuttum.

Ben Unreal Engine tarafındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…