Unity vs Unreal Engine

yakup2e3245

Femtopat
Daha fazla  
Ben yeni başladım ama karar veremedim. Hangisini kullansam hangisi daha kolay, hangisi yeni başlayan birine göre daha kolay?

Sistemim:
İşlemci: 11th gen Intel(R) Core(tm) i5-1135G7 @ 2.40GHz 2.42 GHz.
RAM: 8, 00 GB (kullanılabilir: 7,80 GB)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX350.

Unity. C#

Bağımsız Unity developer olarak bildiklerimi aktarayım.

Kendi mağazasında (asset store) ve diğer sitelerde kendini geliştirebileceğin kadar asset bulabilirsin fakat bunları ticari amaçlı kullanmak istersen asset sahibinin buna izin verip vermediğine bakmalısın. UE tarafında asset konusunda daha rahat olursun. Eğer bu işe başlayacaksan kısa süreliğine ücretsiz verilen assetleri takip etmeni öneririm (bana bazen youtubede denk geliyor. daha farklı sitelerde de illa ki vardır.)

Unity küçük çaplı oyunlar geliştirmek için idealdir. Unreal Engine hakkında derinlemesine bilgiye sahip değilim fakat daha gerçekçi grafiklere sahip oyunlar için UE tercih ediliyor. Fakat bu Unity'de de gerçekçi oyunlar yapamayacağın anlamına gelmiyor. Son zamanlarda çıkan Unity 6 sürümüyle grafik kısmına önem verdiklerini görebiliyoruz.

Unreal Engine tarafında Blueprint ile kod yazmadan oyun yapabiliyorsun. Unity'de C# yazman lazım.

Genel olarak çok fazla bu sebepler arasında kaybolmadan kendine uygun olduğunu düşündüğün oyun motorundan başlamanı öneririm.

Ben Unity'den başlamaya karar verdim ama hangi sürümünü kullanmalıyım? 2020 var 2021 var sistemime uygun hangisini kullanmalıyım bir de unity.C nedir?

Ben Unity'den başlamaya karar verdim ama hangi sürümünü kullanmalıyım? 2020 var 2021 var sistemime uygun hangisini kullanmalıyım bir de unity.C nedir?
Unity 6'yı indirmeni öneririm en yeni sürümü. Bahsettiğin 2020-2021 Unity 5'e ait sürümler. Unity bir oyun motorudur, C# ise yazdığın kodun dilidir.

Bence 2 side değil yerinizde olsam Source Engine kullanırım.

Bence 2 side değil yerinizde olsam Source Engine kullanırım.

C++ ile kendi oyun motorunu yapsın daha kolayına gelir gibi hocam

Unity daha uygun olur, Unity 6 kaldırması problem değil yapacağınız oyunları kaldırması önemli.

Ben kodlamaya dair neredeyse hiçbir şey bilmiyorum C++ nedir ben sadece Scratch'den kodlama yaptım o yüzden yazarak kodlama yapmayı bilmiyorum. Benim PC o kadar iyi değil o zaman Unity 6 yerine farklı bir sürümünü kullansam olur mu?

Ben arkadaşa kinayeli konuştum hocam C++ ile oyun motoru ileri düzey zaten. Siz en iyisi Unity'nin 2019 veyahut 2022 modellerinden kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…