Çözüldü Unity2D collision sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

timucinc01

Kilopat
Ben Unity2D kullanmaya yeni başladım ve platform oyunu yapmaya çalışıyorum kendimce. Fakat hem karakterimde hem de duvar da box collider2D olmasına rağmen karakterim duvarın ortasına kadar ilerlemeye devam ediyor. Edit collider ile denedim rigidbody2D ve boxcollider2D'de ki tüm seçenekleri karıştırdım fakat hala bir çözüm bulamadım. Yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Karektere herhangi bir script attın mı? Genelde bu tip hatalar transformdan kaynaklanıyor. Rigidbody kullandiysan hareket ettirmek için kesinlikle objeyi transform ile değil. Rigidbody2d velocity ile hareket ettirmek gerek. Çünkü transform ile hareket ettirirsen colliderlari tetiklemez.
Başka aklıma gelen birşey yok.
Karektere herhangi bir script attın mı? Genelde bu tip hatalar transformdan kaynaklanıyor. Rigidbody kullandiysan hareket ettirmek için kesinlikle objeyi transform ile değil. Rigidbody2d velocity ile hareket ettirmek gerek. Çünkü transform ile hareket ettirirsen colliderlari tetiklemez.

Çözüm
velocity ile hareket ettirmem için ne yapmam gerek bilmiyorum nasıl yapacağımı?
Ve evet transform ile hareket ettiriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı