Start Game dediğimde oyun başlıyor yani sahne 1. fakat oyundan menüye dönüp tekrar start Game dediğim zaman oyun donuyor.
Back to menu dediğimde tekrardan ilk attığım görsel yani sahne 0'a dönüyor. Sonrasında tekrar start Game dediğimde oyun şu şekilde başlıyor ve donuyor.
Karakter bu şekilde havada asılı kalıyor. Kodu aşağıda veriyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
C#:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
using UnityEngine.SceneManagement;
public class MaınMenu : MonoBehaviour.
{
void Start()
{
}
void Update()
{
}
public void StartGame()
{
SceneManager.LoadScene(1);
}
public void QuitGame()
{
Application.Quit();
}
public void BackToMainMenu()
{
SceneManager.LoadScene(0);
}
}
Back to menu dediğimde tekrardan ilk attığım görsel yani sahne 0'a dönüyor. Sonrasında tekrar start Game dediğimde oyun şu şekilde başlıyor ve donuyor.
Karakter bu şekilde havada asılı kalıyor. Kodu aşağıda veriyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
C#:
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
using UnityEngine.SceneManagement;
public class MaınMenu : MonoBehaviour.
{
void Start()
{
}
void Update()
{
}
public void StartGame()
{
SceneManager.LoadScene(1);
}
public void QuitGame()
{
Application.Quit();
}
public void BackToMainMenu()
{
SceneManager.LoadScene(0);
}
}
Çok fazla bilmiyorum ama zaten kodda diyor ki geldiğinde sahne 0'ı geri yükle şöyle deneyin durdurma tuşuna basıldığında ilk önce sahne kaydedilsin sonra oyun dursun başlayınca da o sahne başlasın sonra o durdurunda ayarlanan sahne tekrar boşa ayarlansın.
Çok fazla bilmiyorum ama zaten kodda diyor ki geldiğinde sahne 0'ı geri yükle şöyle deneyin durdurma tuşuna basıldığında ilk önce sahne kaydedilsin sonra oyun dursun başlayınca da o sahne başlasın sonra o durdurunda ayarlanan sahne tekrar boşa ayarlansın.
Hocam hem alt zeminin collideri hem karakterin collideri daha hareket kodunu yazmamışsınız onun için colliderler belki fazla olduğundan donuk gibi gözüküyor olabilir.