Çözüldü Unity'de kod neden sorun çıkarıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmreAvli

Hectopat
Arkadaşlar merhaba C# ve Unity öğrenmeye yeni başladım. Bugün ilk defa yapılış videosunu izlemeden Unity'de bir uygulama yapmak istedim (basit bir toplama oyunu) ama kodda yazdığım çok basit bir toplama kodu sorun çıkarıyor. Oyun şöyle olacaktı: 1-100 arasında rastgele 2 sayı üretip o sayıların toplamını oyuncu bulmaya çalışacak. Ama o sayıları ürettikten sonra onların toplamak için oluşturduğum değişken sorun çıkarıyor ve o olmadan da oyunu yapamam.

Buradaki cevap değişkeni sorun çıkarıyor. Yoruma aldığımda sorun olmuyor ama bu şekildeyken neden sorun çıkıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu kodu Start gibi bir metodun içine yaz. Sanırsam direkt Class içine yazmışsın.

Bu kodu Start gibi bir metodun içine yaz. Sanırsam direkt Class içine yazmışsın.

Çözüm
Çağırabilirsin. start'ın içinde olduğu için program çalıştığında 1 kere o kodları çalıştırır. ama değişken olarak kodun herhangi bir yerinde kullanabilirsin.

Çağırabilirsin. start'ın içinde olduğu için program çalıştığında 1 kere o kodları çalıştırır. ama değişken olarak kodun herhangi bir yerinde kullanabilirsin.
Bu arada fonksiyonu update den sonra yazınca oldu. Yeni başladım o yüzden bilgisizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…