Unity'de kodlama nasıl öğrenilir?

Erdem199

Femtopat
Yaşım biraz küçük çok seviyorum bu işi arayüzü öğrendim kodlamada temel bilgileri öğrendim YouTube'deki sorabileceğiniz tüm videoları izledim ama int float yazmaktan başka bir şey bilmiyorum bunları nasıl öğrenebilirim? Udemy gibi yerlerden kurs almak için param yok.

Kodlamaya geçmeden önce öğrenmen gereken temel terimler var. Senin yaptığın yüzme eğitimi almadan okyanusun ortasına atlamak gibi bir şey, Direkt kodlama yapmadan önce programlamanın mantığını öğrenmen gerek. Bu işin matematiği, algoritmalar, veri yapıları, akış diyagramı, değişkenler gibi temel terimleri öğrenmen gerekiyor. Sonrası için C veya C# gibi diller ile programlama mantığını geliştirmelisin.

C# önerimdir sana çünkü C#'ın mantığını anladığın zaman unity'nin kütüphanesini de anlaman zor olmayacaktır. (Unity kullanacağını tahmin ederekten öneride bulundum)

Henüz 15 yaşındasın, yolun çok çok başlarındasın. Bu kavramları, kafanda oturtman gelecek için müthiş bir yatırım olacaktır. Videolar izle, oyunlar geliştir, makaleler oku geliştir kendini.

C# için C öğrenmenize gerek yok. Temel kavramlar bellek yönetimi vs. önemli ama C# için şart değil. Performans sorunu yaşadığınızda bunları araştırırsınız. C hakkıyla öğrenilecek ise çok çok çok zor bir dil. C# zaten bunlarla uğraşmayın diye var.

Eğer direkt dalmak size ağır gelmiyorsa temelden başlayacaksınız diye bir kural yok. Direkt dalıp takıldığınız yerleri ayrıca araştırıp ilerleyebilirsiniz. Siyah ekrana kod yazıp düz C# öğrenmeye çalışırsanız muhtemelen sıkılacaksınız. Direkt Unity C# başlayabilirsiniz.

Sanırım yaşım bu iş için gerçekten çok küçük... beceremiyorum acayip zor geliyor bana hep devlog izleyip heyecanlanıyordum sırf bunun için aileme yalvarıyodum bana bilgisayar alırmısınız diye ve apu bir sistem aldılar , youtubedan bakıyorum sürekli

-
int bir = 3;
int iki = 7;

Debug.Log('3 + 7 =' bir + iki)
-

mesela bunu öğretiyolar ne işime yaricak bu ki?

Unityde bir oyun geliştirici abi varmı? discord ekleyebilirmi?

discord = ierdemss

Böyle örnekler sıkıcı olduğu için direkt dalıp takıldığınız yerleri araştırma mantığı daha iyi olur. Youtube'dan flappy bird gibi basit oyun yapım videolarına bakın. Bakınca yukarıdaki int float gibi değişkenlerin nasıl kullanıldığına göreceksiniz. Takıldığınız yerleri başta chatgpt'ye sorun anlayamazsınız konu açarsınız.

bir oyun geliştirici misin?
Böyle örnekler sıkıcı olduğu için direkt dalıp takıldığınız yerleri araştırma mantığı daha iyi olur. Youtube'dan flappy bird gibi basit oyun yapım videolarına bakın. Bakınca yukarıdaki int float gibi değişkenlerin nasıl kullanıldığına göreceksiniz. Takıldığınız yerleri başta chatgpt'ye sorun anlayamazsınız konu açarsınız.

flappy bird sanırım baya işime yaradı. teşekkürler

Bir sorun olursa yeni konu açacağım , Yardımlarınız için Teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı